Moc sněhu na drahém autě, málo sněhu na sjezdovce. Problémy prvního světa jsou taky problémy

11. listopad 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly zase jen samy sebe a navzájem si ujasňovaly, jaký mají vztah k problémům prvního světa.

Ivana identifikovala problémy prvního světa jako problémy zdánlivé. Zuzana coby hlavní zdroj svých vědomostí o takzvaných first world problems zvolila jako obvykle internet, konkrétně pinterestové memes. Podle ní lze mezi tento druh diskomfortu řadit třeba: problém spočívající v tom, že máte na Porsche sníh nebo že vám divoká havěť snědla organickou mrkev.

Ivanin největší problém během pandemie je ten, že nemůže chodit na interiérový crossfit a na epilaci cukrovou pastou. Zuzana si zase vzpomněla na své trápení s gelovými nehty v první vlně pandemie – nebylo možné zajít je do salonu doplnit, takže je musela odstranit dlátem. 

Nebyly by to ale Buchty, kdyby se nedotkly taky zcela jiného tématu – Zuzana opět zopakovala, že není příznivkyní chození bez spodního prádla, a Ivana jí v tom musela dát za pravdu, přičemž si ještě vzpomněla na své trápení s poslíčky přivážejícími jídlo. Nelíbí se jí totiž, že pokrm nedovezou až k bytu, ačkoliv je o to žádá ve zprávě. Zuzana ji však neváhala uzemnit strašidelnou zprávou, že si z pandemického zoufalství koupila akrylové barvy.

Ivana se potom ještě pochlubila trápením spočívajícím v tom, že nemůže najít vhodný designový pelíšek pro pejsky. A Zuzana nakonec vše uzavřela slovy, že potřebuje jít koupit hrnce ve slevě.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste si připadali nejnešťastnější na světě, když vyprodali váš oblíbený muffin? Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste jedinými bytostmi na Zemi, kdo si nevidí na špičku nosu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.