Modeláři poprvé! Vydejte se na zenovou výpravu do temnoty s Banánem a Viktorem Palákem

20. květen 2020

Kde všude se může člověk ocitnout, vezme-li si za výchozí bod hudební žánry jako metal, hardcore nebo punk, které jsou veřejností v mnoha ohledech vnímány jako extrémní a nepřístupné? To společně zjišťují Viktor Palák a Banán hned v prvním dílu nového pořadu Modeláři, který běží každé úterý od 21:00.

Už velmi pečlivě a zároveň zcela nekompromisně zvolený úvodní song, který v sobě neopakovatelným způsobem spojil všechny výše zmíněné hudební atributy a škatulky, lehce rozpráší vnímání o rádiové hudbě. Dekonstrukce mnohých klišé bude pak pokračovat i nadále.

Třeba v rámci představování aktuálně vydaných desek, kde se vedle experimentálních a neuchopitelných Zelienople objeví reedice Youth of Today, nebo u rubriky, při níž Banán vybírá song pro Viktora a Viktor naopak pro Banána. Ani jeden dopředu neví, co na něho přesně čeká. Jak to dopadne, se lehce dozvíte, když si poslechnete premiérový díl nového pořadu Radia Wave Modeláři.

A jestli vám v poslední době chyběla živá hudba, můžete se alespoň zprostředkovaně přenést na koncert v rámci další rubriky, která přináší záznamy živáků, a to jak ze stadionů, tak z malých klubů či obýváků. 

To všechno je ale jen malá ochutnávka věcí budoucích! Pusťte si první Modeláře, uslyšíte sami. A stáhněte si aplikaci mujRozhlas, svoje oblíbené hudební pořady budete moct poslouchat i offline!

Modeláři? Koho? Poslechněte si první díl společného pořadu Banána a Viktora Paláka a zjistíte, co čekat. Metal a hardcore? Zajisté. Ale k tomu ještě mnohem víc.

PLAYLIST
Martyrdöd – Tyst Minut
Zelienople – Safer
Youth of Today – One Family
Lungfish – All Creation Bows
Current 93 – If
Nasum – Hail the Chaos! (live)
Nasum – Inhale, Exhale (live)
Devin Townsend Project – Deadhead (Live at The Royal Albert Hall)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.