Monidee, Art + Um, kostýmy Letí

1. únor 2010

Značku Monidee možná znáte na vlastní kůži, aniž byste o tom věděli. Tvoří jí Lenka Kohoutová a Lenka Slámová, absolventky VŠUP, které se zaměřují na streetwear. Navrhovaly pro velké řetězce a značky, jako třeba Kenvelo nebo Husky a jejich návrhy se šířily po celém světě skrz obchody typu Pull And Bear.

Momentálně připravují vlastní novou kolekci Monidee a navrhují kalhoty pro nejmenovanou francouzskou značku. Aby toho nebylo málo, podílí se i na vznikající české značce spodního prádla Paolo Benito.
Lenka Kohoutová a Lenka Slámová pojmenovaly svou značku Monidee podle francouzského Mon Idee - můj nápad. V rozhovoru jsme probraly vznik a vývoj Monidee až k současným aktivitám a plánům.

Art + Um je prodejní galerie výtvarného umění a originálního autorského oděvu a šperku. Najdete ji kousek od Národního divadla, v Ostrovní ulici 22. Více se dozvíte v rozhovoru, který reportérka Anna natáčela s majitelkou Art + Um, akademickou malířkou Evou Heřmanskou.

Divadlo Letí probralo kostýmní fundus a uspořádalo výprodej kostýmů. Ve Švandově divadle se dražily efektní i nenápadné kousky ze starších her souboru, včetně první titulní hry Letí. Vyvolávací ceny začínaly na neuvěřitelných 50 korunách, takže nakonec dražili i ti, kteří se chtěli jen podívat... Více o kostýmech letí a jejich dražbě si můžete poslechnout v reportáži z aukce.

odkazy:
www.monidee.cz
www.artumgallery.com
www.divadlo-leti.cz

playlist:
Tanlines - Real Life Memory Tapes Remix (True Panther)
Berndsen - Lover In the Dark (uns.)
Coyote Clean Up - cant shake the full moon (uns.)
Sunglasses - Whiplash (uns.)
Holly Miranda - No One Just In (XL)
Little Girls - Mile Stereo Beach House Cover (Paper Bag Digital)
Young Buffalo - Speak EZ (uns.)
Janka Nabay - Eh Congo (True Panter)
Sleep Over - your world is night (uns.)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.