Morava plná mladé módy: Studentské přehlídky v sobotu oživí Brno a Zlín

12. červen 2019

Tuto sobotu se v Brně a ve Zlíně uskuteční sledované módní přehlídky studentských prací. Zlínská událost Exist každoročně prezentuje závěrečné kolekce z Ateliéru designu oděvu na Univerzitě Tomáše Bati. Brněnská Malá noc módy dává prostor nejmladší generaci a kromě nových jmen objevuje i zajímavá místa v Brně. Tentokrát veřejnosti otevře jedinečný prostor Arnoldovy vily.

Pátá Malá noc módy bude avantgardní oslavou v zahradě Arnoldovy vily. Architektonický klenot je v bezprostředním sousedství vily Tugendhat a po letech čekání se má brzy dočkat rekonstrukce. Součástí Malé noci módy s podtitulem Dionysie budou workshopy, módní performance, brunch, pop-up výstavy nebo bootcamp pro začínající designéry. V plánu je také focení fashion editorialu na gameboy nebo projekce filmu Ekostory. Akce začíná už v jednu odpoledne a pokračuje až do večera. Vše o sobotním dění v brněnské Arnoldově vile a přilehlé zahradě se dozvíte v rozhovoru s organizátorem akce, designérem Davidem Severou.

Malá noc módy letos pokračuje už pátým ročníkem. Za konceptem je mladý tým, který pokaždé přichází s novou lokací, tématem a neotřelou dramaturgií. Na performancích, přehlídkách, výstavách, diskuzích a workshopech se prezentuje nejmladší designérská generace. Vedle středoškoláků z ateliéru Designu oděvů na brněnské SŠUD se prezentují studenti zlínského ADO, plzeňské Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, brněnské FAVU nebo pražské UMPRUM. V minulosti se Malá noc módy uskutečnila v industriální Mosilaně, historické Sokolovně nebo ve škole na Šujanově náměstí, která prochází rekonstrukcí podle plánů studia KOGAA.

Malá Noc Módy, fashion design Tomáš Višňovský

Ve Zlíně budou v sobotu od pěti večer k vidění bakalářské a magisterské práce Ateliéru designu oděvu. Také zlínské studentské týmy se každý rok snaží přijít s novou zajímavou lokací, v minulosti to byl třeba Dům umění, městské lázně nebo některé z místních industriálních budov. Tentokrát padla volba na univerzitní garáže U18. Představí se celkem osm módních kolekcí a po shows bude následovat after party v Bloku 12. Podrobné info najdete na fb eventu Exist 19.

Playlist:

Lafawndah – Daddy
Grrl – Sprinter
Data Drain – Warp
Zamilska – Blind

Malá Noc Módy v Brně, fashion design Princess Tiramissu
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.