Mortal Kombat 11 láká nejbrutálnějšími fatalitami a odrazuje mikrotransakcemi

10. květen 2019

Jedenáctý díl jedné z nejznámějších bojovkových sérií po předchozích deseti už mírou své krvavosti asi nepřekvapí, pořád se ale hraje velmi obstojně. Kromě Mortal Kombat 11 se vydáváme do nacisty prolezlých starověkých hrobek v pouštním Pathway a v retro koutku vzpomínáme nejen na nakopávání slepic v prvním Fable.

Čerstvě vydaná bojovka Mortal Kombat 11 se stejně jako předchozí dva díly kromě krvavých fatalit kupodivu zaměřila na příběh. Paní všeho času Kronika si zahrála s časovými liniemi a vyznat se ve všech hodných a zlých variantách nejrůznějších hrdinů začíná být nad naše možnosti. Víc než epický příběh nás ale stále zajímá především hratelnost. Často vám k výhře pořád stačí mačkání náhodných tlačítek, případně jediné kombo, které vám přejde do svalové paměti – na druhé straně, pokud si chcete užít ty nejšílenější fatality, budete se je muset zaprvé naučit a zadruhé dost možná koupit. Mikrotransakce jsou sice čistě kosmetické, agresivně na vás ale zaútočí hned při prvním zapnutí hry. Mimo hlavní menu vás ovšem příliš otravovat nebudou a při hraní se bez nich klidně obejdete.

Mezi bojovníky se objevilo pár nováčků, inovací se ale dočkali i staří veteráni. Podle Jardy NetherRealm vesměs vystihli ten správný bod, kdy jsou sami sobě věrní, a zároveň ne úplně stejní jako v minulém díle, byť je fanoušky v tomto ohledu těžké uspokojit. V příběhové kampani vám většinu z nich představí, abyste se s nimi mohli vrhnout do víru kompetitivního multiplayeru.

Mortal Kombat 11 je totiž spíš tou hrou, ke které se budete průběžně vracet až do vydání dalšího pokračování, než něco, co byste sfoukli za dvě odpoledne. Nemusí vás tak trápit ani množství času, které byste jejím hraním museli strávit, abyste odemkli všechna kosmetická vylepšení. Nároky navíc tvůrci po četných stížnostech hráčů trochu snížili.

Kdo je Jardův oblíbený bojovník? Je Pathway nový herní Indiana Jones? A co je naší nejoblíbenější kratochvílí v prvním Fable? Poslechněte si čerstvý Quest a dozvíte se víc o svých oblíbených hrách.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka