Most na obrazu Mony Lisy je v Itálii a nastávající táta trčel v koloně. To jsou nej zprávy týdne

12. květen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější toasty ze zpravodajského talířku. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa i z regionů.

Ivanu jako milovnici Itálie a umča zaujala zpráva o tom, že most namalovaný v pozadí slavného obrazu Leonarda da Vinciho by mohl být Ponte Romito ve městě Laterina v toskánském Arezzu. Tvrdí to historik Silvano Vinceti, který Mona Lisu již několik let zkoumá.

Zuzanu zase ohromila informace o tom, že japonské designové studio vymyslelo pivní plechovku se dvěma víčky. Plechovka vypadá na první pohled úplně běžně. Jediné, čím se liší, jsou dvě víčka.

Nesměla chybět nějaká ta napínavá zápletka z Brna: nastávající dvojnásobný otec trčel v brněnské koloně. Hoši, rodíme, křičel na policii.

Je mezi vymazlenou plechovkou, nervózním nastávajícím taťuldou a ikonickým mostem nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.