Mstitel s kladivem a místo rakve kompost. Dejte si přehled nedůležitých zpráv

21. únor 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejmastnější bramboráky ze zpravodajské pánve.

Jako obvykle moderátorky zaujala celá řada bizarních informací jak ze světa, tak z Brna. Neunikla jim pikanterie z oblasti pohřebnictví: ve státě Washington a ve Švédsku teď můžete zkompostovat posmrtně taky sami sebe. Tělo se za tímto účelem ovšem musí tři dny ohřívat ve speciální nádobě, což přišlo citlivé Zuzaně nechutné. Ivanu zas zarazilo, že po tomto procesu zbyde z člověka až kubík humusu.

Obě ženy se na chvíli pozastavily i u experimentální vědy: vědci zjistili, že zívání se přenáší z lidí i na psy, a to nehledě na to, zda si člověk se psem hraje nebo na něj kašle. Zajímavé, i když praktická využitelnost je asi nula, sepsuly objev Ivana se Zuzanou.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby se nepozastavily nad událostmi v Brně. Tamní senior v pyžamu běhal po sousedství a rozbíjel auta kladivem. Policie viníka dopadla a ten se přiznal, že trpí neodbytným nutkáním rozbíjet kladivem skla aut. Za upřímnost jsou polehčující body, zhodnotily causu postarší moderátorky.

Je mezi běsnícím důchodcem, zívajícími psy a kompostováním lidí nějaká hlubší souvislost? Určitě ne, ale nikomu to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.