Muž se rozvedl kvůli instantním nudlím a děti vyjely na dálnici. To jsou zprávy minulého týdne

10. červen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkulatější pomeranče ze zpravodajského keře. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu jako milovnici dětského světa zaujala historka o tom, že se dva malí hoši vydali na projížďku v elektrickém autíčku a dojeli až na dálnici.

Ivanu vyděsila informace, že globálně zvyšující se teploty mohou podle profesora paleontologie Steva Brusatteho z Edinburské univerzity vést ke zmenšení lidského vzrůstu. Předpokládá to na základě zjištění, že již v minulosti některé druhy savců na výrazné oteplování prostředí takto reagovaly.

Nemohla chybět zpráva o tom, že muž v Indii se rozvedl se svojí ženou kvůli tomu, že mu každý den vařila instantní nudle. Pokrm mu měla připravovat k snídani, obědu i večeři.

Je mezi indickým gurmánem, odvážnými chlapečky a zmenšujícím se lidstvem nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky uplynulého týdne v novém díle Mikrovlnek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.