Na cestách musíte přijmout všechno. Déšť, bolest, smutek i radost, tvrdí Lucie Radová

25. červenec 2019

Projela bezpočet zemí, natočila spoustu reportáží a zažívá to, co je pro mnohé jen snem. Vysněná pro ni byla cesta na tuk-tuku po Jižní Americe. I přes spoustu překážek.

„Tyhle cesty nejsou jen o dobrodružství, ale i o překonávání překážek. Není tam jen to příjemný, ale je tam i spousta blbýho. Ale je důležité říct si: beru to všechno a jedu dál!“, ujistila v Blízkých setkáních moderátorku Terezu Kostkovou.

Pouť byla skutečnou poutí

Dobrodružství „v holčičím stylu“. Lucie Radová projela Jižní Ameriku v růžových tuktucích

Podobně pojala Lucie Radová i strastiplnou cestu pěšky do španělského poutního města Santiago de Compostela. „Šíleně pršelo celých 14 dnů, ale byla to naprosto nejdokonalejší cesta. Bylo to hodně o fyzické bolesti, protože tam se vám po třech dnech udělají takové puchýře, že si chcete uříznout nohy.“

„Lidi, které jsem potkávala, mi říkali: tohle je ta cesta a ty musíš přijmout všechno. Déšť, bolest, smutek i radost. A když se na tohle naladíte, tak je to jednoduchý a krásný,“ prohlásila cestovatelka.  

Je místo, kam by nechtěla? Co ji láká? Je něco, čeho se bojí? Je svět nebezpečný? Má triky jak cestovat levně? Jaké rady má pro cestovatele?

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související