Na hlavním nádraží v Praze se demonstrovalo za lidi bez domova

10. prosinec 2013

Na pondělní akci Důstojný život pro všechny manifestovaly za práva lidí bez domova desítky účastníků. Během večera, který pořádala Platforma pro sociální bydlení s občanským sdružením Dům Agapé, dostali bezdomovci do rukou mikrofon a mohli tak veřejně a nahlas diskutovat svoje problémy. Vystoupili také velmi mladí romští hip-hopeři Angel Mafia a Cincinaty.

Poslechněte si úvodní projev k manifestaci od Eduardy Heczkové z občanského sdružení Dům Agapé. Vyzvala také k držení minuta ticha za lidi bez domova, kteří na ulici letos zemřeli.

Angel Mafia a Cincinaty tvoří dvě trojice talentovaných romských kluků od deseti do sedmnácti let, kteří produkují hudbu i s pomocí pořadu Radia Wave Kreaton. V pondělí svůj repertoár představili na Manifestaci za práva lidí bez domova a pro Angel Mafia to bylo první veřejné vystoupení vůbec. V rozhovoru nám obě skupiny prozradily, jak si koncert užily a co plánují do budoucna. Poslechněte si rozhovor se Cincinaty tady, o plánech Angel Mafia tu. Slyšet je můžete znovu 17. 12. v komunitním centru Plechárna na Černém Mostě.

03021949.jpeg

Poslechněte si, co říká sociolog a mluvčí Platformy pro sociální bydlení Štepán Ripka o tom, jak tato organizace lidem ohroženým bytovou nouzí vlastně pomáhá. Prozradil také, proč se rozhodli akci doprovodit romským hip hopem.

Spustit audio