Na lovu spirál: kolektiv Overall Office posouvá hypnotický motiv do designu trika

3. říjen 2018

Triko je jeden z nejběžnějších kusů dnešního šatníku. Po svém ho zpracovávají v podstatě všechny světové módní značky, od těch nejluxusnějších až po avantgardní nezávislé labely. Český designérský kolektiv Overall Office přichází se svojí verzí, spirálovým střihem, který kolem těla ovíjí jediný kus látky.

Spirála patří k DNA značky, kterou společně vytváří tři absolventky UMPRUM – Karolína Juříková, Kristýna Nováková a Monika Krobová. Na instagramu Overall Office probíhá nekonečný lov spirál, zachycených v nejrůznějších provedeních a společenských kontextech. Nejnovější výstava, která se uskutečnila v rámci série Cut Club v Galerii A.M.180 na Praze 3, propojila spirálu s lidskou figurou a oděvem.

Prostřednictvím 3D objektů a figurální textilní sochy se představil koncept nového produktu, trika z jednoho kusu látky, který se ovíjí kolem horní poloviny těla a působí dynamickým dojmem. Máme 6 barevných variant, a protože se dobře orientujeme ve střihové konstrukci, vypracovali jsme speciální spirálový střih z jednoho kusu látky. Materiál i práci zdrojujeme lokálně, šijeme kousek od Berouna a látka je z české továrny v Letovicích, popisuje Karolína Juříková.

Jak funguje kolektiv Overall Office a na jaké novinky od Karolíny Juříkové se můžeme těšit v Moravské galerii nebo na festivalu PAF? Poslechněte si v rozhovoru.

Playlist:

The Tough Alliance – Neo Violence
Wild Beasts – Wanderlust
Light Asylum – Shallow Tears
Mechatok – All My Time
Nanshi – Feed
Miss Kittin – Frank Sinatra
New Order – Mr. Disco
Carpenter Brut – Night Stalker

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.