Na služebce v Olomouci. Co s člověkem udělá Odloučení od korporátu a stejnojmenný seriál?

29. duben 2022

Čelisti posílají hubičky z Academia Film Olomouc, kde se jim již tradičně dostalo šedesáti minut slávy. Samozvaný bergmanofil Vítek, verbální buldozer Aleš i Alešův inverzní body mass index Kamil Fila se na festival vždy rádi vrací. Zda je z přítomnosti této sebranky potěšena Olomouc, těžko soudit, každopádně nikdo nezůstal ušetřen – ani diváci v sále, ani ti u přijímačů.

Ústředním tématem živého vysílání filmověkritického magazínu se tentokrát neplánovaně stalo motto „nebudeme chválit“. Ne, že by snad Čelisti za normálních okolností překypovaly laskavostí, nicméně zvolený výběr většinově kladně přijímaných filmů a minisérie v nich tentokrát neprobudil pražádný soucit. „Pokud jste přišli pro nějakou pozitivní energii, jste tady zbytečně,“ ubezpečuje všechny přítomné Vítek.

Hlavní perlou, kterou chtěli kluci nechat uležet právě pro diváky AFO, je seriál Odloučení. „Věc, o který básněj v podstatě všichni už dlouhý týdny. Hodně jsme se těšili, hodně jsem chtěl… O to větší šok byl, jaký bláto jsem dostal,“ říká rozmrzele Aleš o počinu, jehož námět zněl více než slibně. Jaké by to bylo, oddělit soukromý život od toho pracovního? Co by se stalo, kdyby mezi naším korporátním a domácím já stála zeď, přes kterou nevidíme?

„Ten nápad mi přišel brilantní, navíc je tam mystérium, trochu orwellfest. Můj problém ale je, že po devíti hodinách o tom nápadu nevím o nic víc, než jsem věděl na začátku. Ten seriál si s tím manýristicky pohrává, ale vlastně nic neudělá,“ zlobí se Vítek. „A ještě jsme neřekli, že to natočil Ben Stiller,“ uzavírá lakonicky Kamil.

@croradiowave Video repka z festivalu AFO57, kde jste viděli Čelisti a koncert Arlety. Více na afo.cz a FB Radio Wave #wavecz #afo #afo57 #olomouc #afoolomouc #festival #filmfestival #radiowave #celisti #arleta #rap #czech #foryou #fyp #protebe ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Povedlo se chlapcům během večera Uvolnit pěsti, nebo je všechny recenzované snímky držely v tenzi? Jak si pošmákli na Lékořicové pizze amerického zázračného tvůrce P. T. Andersona? Je podle nich snímek Vengeance Is Mine, All Others Pay Cash indonéskou pomstou na divákovi? Kolik prádelních kolíčků si umí Aleš nacvakat na obličej? Očurává si Kamil svoje teritorium? Má Vítek v ksichtě něco deviantního? A čím se platí v Olomouci? Poslechněte si záznam brilantního večera!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.