Na swingers party jsem se chodila trestat sexem, popisuje v dětství zneužívaná Zuzana

9. červen 2023

Zuzana S. zažila v dětství sexuální zneužívání otčímem, matkou i dětský pornoprůmysl. O svém životě napsala knihu Hra na pavoučka a v roce 2021 byla hostem speciálu Diagnózy F. Letos jí vyšla druhá kniha Pavučina minulosti, ve které popisuje své postupné zotavování z prožitých traumat.

Zuzana na první pohled nenaplňuje stereotypní představy o tom, jak vypadá „pravá oběť“ sexuálního zneužívání. Možná proto se v životě opakovaně dostávala do situací, kdy jí lidé kolem nevěřili, že se věci, které zažila, skutečně udály. A také by asi člověk nečekal, že žena s takovými zážitky bude chodit dobrovolně na swingers party. Z pohledu odborníků je však tato retraumatizace možná a nikoliv neobvyklá. Překvapilo to nicméně i samotnou Zuzanu.

Čtěte také

„V životě bych nečekala, že skončím na swingers party. Chodila jsem se tam trestat sexem, který jsem nenáviděla. Sex mi ubližoval, ale vyhledávala jsem ho, znala jsem to z domova, bylo to něco, co mi pomáhalo zabít ty nepříjemné pocity,“ popisuje otevřeně události, které doprovází její postupné zotavování z traumat. Své destruktivní vzorce chování začala nahlížet až v terapii, kam dochází už několik let dvakrát týdně.

V terapii pracuje mimo jiné na tématu viny, kterou cítí za události, jež se kolem ní děly, když byla malá a hledá vlastní hodnotu. „Do dneška nevím, co to je ta hodnota, kterou bych měla mít, co mám udělat, abych ji našla. Přála bych si ji mít, ale nevím, jak to vypadá,“ říká mladá žena.

Má dnes ještě strach? Jaký má vztah k Bohu? A co jí dělá radost? Poslechněte si pokračování speciálu Diagnózy F se Zuzanou S. o tom, jak se jí aktuálně daří a jak náročné je zotavení.

autor: Adéla Paulík Lichková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.