Najít vysněnou holku je těžké i teď, natož v apokalypse. Hororová komedie Láska a příšery je soubojem neklidného srdce s obřím hmyzem

23. duben 2021

Co je váš největší problém? Aleš s Vítkem navrhují život. Nejen že klesá kuna, ale především taky česká spotřeba piva – a rovnou o sedm litrů na hlavu. Science fiction? Krutá realita. Jediný sci-fi zážitek, na který se aktuálně můžete těšit, je nový speciál Čelistí řítící se na vás hlava nehlava jako Tesla bez řidiče. Buďte ve střehu!

Co by to bylo za sci-fi díl bez Tondy Tesaře, který na horké vinořské lince přináší kinematografické zprávy z dálného východu. Jak se mu líbil film Duše? „Tchajwanská záležitost za čínské peníze, což je dobrá zpráva, protože Číňanům se sci-fi blockbustery úplně nedaří. Třeba za film Pevnost Šanghaj, který propadl i u nich, se jeho režisér veřejně omlouval,“ přibližuje schopnosti tvůrců ze Země draka.

„Číňani jsou tvrdě materialističtí a duši neuznávají nikdy a nikde, film se ale dlouho tváří, že o ní bude. Noirový techno-thriller s počátečními prvky nadpřirozeného hororu odehrávající se v blízké budoucnosti, v níž v sídle bohatého muže řádí démoni. Nakonec se ale ukáže vědecké pozadí – mají v tom prsty ribonukleové kyseliny,“ nastiňuje Tonda. „To je svinstvo!“ komentuje Vítek. „Rybí prsty, hnus!“ uzavírá zúčastněně Aleš.

„Hodně zajímavej objev žánrový kinematografie,“ uvádí Vítek režiséra Michaela Matthewse, který má na svědomí nečekanou novinku Láska a příšery. „Byl jsem dost překvapenej. Myslel jsem si, že to bude taková kategorie střední volovina, ale nakonec je to hrozně nápaditý feelgood adventure o spoustě věcí – o nezbytnosti rozhlasu (což rádi slyšíme), o nutnosti vyhynutí tak 95 % obyvatel a přerostlým půvabu tzv. ‚jiný“ přírody,“ srší nadšením Aleš.

„O lásce k hmyzu,“ pokračuje Vítek, „o tom, že se máte dívat zvířatům do očí, než je odkrouhnete, o tom, že je důležitý cejtit se jako Tom Cruise, a taky o tom, že když jdete za vysněnou životní láskou, tak čím delší a strastiplnější ta pouť je, tím větší je pak zklamání, když ji potkáte,“ doplňuje Vítek. „To jsi řekl velice krásně, všichni to známe!“ uzavírá melancholicky Aleš.

Koho si zamilujete v Lásce a příšerách? Jak moc se Čelisti těší na novinku Leose Caraxe Annette? Čím nás ztrestá organizace Střízlivé Rusko? Jak se daří Tomáši Stejskalovi v sabotování její české pobočky a zvládne za pomoci své pivní Thunder Force opět zvýšit národní konzumaci? Co s vámi provede konzumace drogy Synchronic? Narostly Tondovi rybí prsty? Začne se Vítek aktivně věnovat burlesce? Zaplatil Aleš automat na poplatky, který zničil v návalu vzteku? A plakal u toho krev? Poslechněte si speciální sci-fi díl Čelistí a těšte se na nadcházející dragové posvícení!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.