Napsat veselou písničku je těžší, než se zdá. Vítězové The Valentines se vrátili do Startéru

7. říjen 2019

Příští týden startuje nový ročník hitparády neobjevených. Proto jsme si chtěli připomenout, jak vlastně skončila loňská sezóna. Vítězi se stali The Valentines, které díky Startéru čekalo poměrně hektické léto. Museli stihnout zaučit nového bubeníka, odehrát spoustu velkých koncertů a taky napsat hitovku, kterou jim Radio Wave příští týden vydá i s videoklipem podle jejich přání.

Do studia si Valentines přinesli jako obvykle vlastní playlist. Hrála v něm Miley Cyrus, ale i rockoví Idles, osmdesátková klasika Fleetwood Mac nebo rapper Tyler, the Creator. Úplně jiné žánry, všechny ty songy ale spojuje silná melodie, kterou jen tak z hlavy nevymlátíte. A přesně to umí i The Valentines. Dokázali nám to už několikrát, naposledy s trackem now i’m sad. Ten nás bavil i svou rozpolceností – na první poslech je to letní bezstarostný song, když ale posloucháte text, všechno je jinak.

Nový singl měl být původně veselý, ale ne. Napsat opravdu pozitivní song je daleko těžší, než se zdá, tvrdí frontman kapely Honza Doležal. Takové skladby hraničí s trapností, radost si lidi vykládají jako nafoukanost. A tak je novinka zase rozpolcená. Kdo bude chtít, může tančit, kdo se zaposlouchá do refrénu songu s názvem Did My Knife Hurt Your Back, vzpomene si asi na všechny křivdy, které kdy zažil. A tančit bude asi s o to větší vervou. Trhněte si všichni, já si jedu nový The Valentines!

Co se vítězové Startéru naučili přes léto? Jak se jim poprvé nahrávalo v profesionálním studiu i s producentem, naším známým Kubou Kaifoszem? Štval je? Pomáhal?! Poslechněte si Startér s The Valentines a namotivujte se k vašemu vítězství v nadcházejícím ročníku hitparády neobjevených.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.