Naše diskografie je nesourodé dobrodružství, říkají MYDY. Nové desce “V” dominují živé nástroje

18. listopad 2022

Od vzniku pražské kapely MYDY uplynulo deset let (tehdy si ještě říkali Mydy Rabycad) a k výročí si teď, po nedávných personálních změnách, nadělili svou v pořadí pátou studiovou desku logicky nazvanou V. Do Velkých čísel za Annabelle a Filipem zavítali Žofie Dařbujánová a Nèro Scartch z MYDY, aby prozradili, proč mají za sebou zatím nejtěžší období kariéry nebo co jim pomohlo při hledání nového směřování.

„My se moc nehádáme, máme dost podobný názory,“ říká Žofie k fungování kapelního jádra, které se ve zkušebně setkává už od roku 2012. „Před touhle deskou jsme nebyli všichni úplně v nejlepším rozpoložení, do toho covid a celý to bylo divoký. Bylo to znovunahození zpátky do všeho,“ doplňuje s tím, že se celá kapela už extrémně těší na hraní nového materiálu před živým publikem.

Jako jednu z inspirací pro nově nalezenou zvukovou paletu MYDY Nèro uvádí track Heavy od newyorského, ale v Los Angeles usazeného dua Powers. „Na nové desce jsme se rozhodli pro víc živých nástrojů, čímž jsou Powers taky protkaní,“ říká a jako zásadní zvukovou změnu zmiňuje živé bicí. Na otázku, jak by shrnuli svou dosavadní diskografii, odpovídají se smíchem: „Nesourodé dobrodružství.“

Jedenáctistopou dlouhohrající novinku “V” kapela MYDY pokřtí 21. listopadu v pražském Lucerna Music Baru a o dva dny později na Flédě v Brně.

Jaký příběh skýtá track Terrace Of 57th z nové desky pražské kapely MYDY? A jak dlouho na “V” vlastně pracovali? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.