Naše vystoupení na Eurovizi jsem viděla snad jen jednou a byla jsem opilá, říká Dominika Hašková

7. červenec 2022

Ve Velkých číslech se řeč přirozeně stáčí k Eurovizi, a tak bylo na čase, aby do hitové pitevny Radia Wave zavítala osoba, která má s touto hudební soutěží přímou zkušenost. Zpěvačka a songwriterka Dominika Hašková aka Domi se s česko-norským kapelním triem We Are Domi před dvěma měsíci vrátila z Turína, kde reprezentovali Česko svým hit singlem Lights Off. Probojovali se až do Velkého finále, vysloužili si 22. místo a Annabelle s Filipem zajímaly nasbírané zážitky.

„Jsem ráda, že jsme do toho šli, protože bychom chtěli hrát mezinárodně a díky Eurovizi jsme se zviditelnili,“ říká Domi k rozhodnutí se letošního ročníku zúčastnit. Moderátoři Velkých čísel si asi naivně představovali, že bude Domi vystoupení své kapely zpětně analyzovat, jako to dělají MMA fighteři. Viděla jsem ho snad jen jednou a byla jsem opilá.“ V souvislosti s úspěchem tracku Lights Off se na sociálních sítích okolo We Are Domi semkla fanouškovská skupina s chytlavým označením DomiNation.

Domi přiznala, že název DomiNation ji ještě úplně nenajel. „Ještě jsem se do toho úplně nedostala. Protože nemůžu být Dominatrix, nebo Dominátor, což zas nefunguje kvůli mýmu tátovi,“ směje se. „Stejně jako v seriálu Glee, jsme na škole měli lidi, kteří začnou zpívat, i když se to zrovna mega nehodí,“ vypráví Domi o svých studijních letech na konzervatoři v anglickém Leedsu. „Možná jsem to byla já sakra,“ dodává.

Právě v Leedsu se Domi seznámila se svými kapelními kolegy Casperem a Benjaminem. Do playlistu Velkých čísel, na kterém se zčásti podílela, vybrala třeba girl band Atomic Kitten. Skladba The Tide Is High z konce 90. let ji totiž hudbně formovala v dětství.

Byli pro Domi při přípravě na Eurovizní vystoupení oporou bývalí tuzemští reprezentanti? A který je její vysněný feat? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.