Našli jsme konečně hvězdu? Hitparáda fandí čtveřici se skvělým zpěvem a špatnou produkcí

18. leden 2022

Jmenují se Marbles, jsou to tři holky a jeden kluk. Vypadají jako vaše kamarádky z gymnázia, z obrázků byste do nich neřekli, že hrají konfesijní pop a la Clairo. Podle nás jim to jde. Teď ještě, co na to řeknou posluchači a fanoušci. Pomstí se za naše zlé řeči na jejich oblíbené kapely, nebo se zase jednou shodneme?

Marbles rozhodně patří k tomu nejzajímavějšímu, co jsme v letošním ročníku hitparády zatím měli. A to i přes to, že produkčně by na skladbě Make Me Move určitě ještě šlo pracovat. Čtyřčlenná kapela, kterou na instagramu potkáte před tradičními nástroji, se v téhle skladbě rozhodla pracovat s elektronikou a zní to trochu moc obyčejně. Jako podkres z youtubových „unboxing” videí.

Ale ten hlas! Ten to všechno drží pohromadě, vytahuje píseň z průměru až k písním, na které si budeme pamatovat i za dlouho. Ostatně, třeba se s Marbles potkáme i ve finále. To záleží jen na vás.

I druhá novinka se nám líbí. Kapela Flannel Made nám poslala In The Woods, celkem sympatickou píseň pro všechny melancholiky. Song funguje skvěle až do chvíle, kdy změní žánr. Minimalistický synthpop na způsob The xx nám seděl trochu víc než pop rocková druhá půlka, která se zasněného posluchače najednou snaží narvat někam do koncertní arény. Ale třeba jim to odpustíte! 

Kterému songu fandíte vy? Posílejte hlasy na wave.cz/starter nebo nám přispějte vlastní písní na adrese starter@rozhlas.cz.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.