Nastražte uši! Přichází příliv nových pořadů na Radiu Wave

12. březen 2018

Nový večerní program, hudební i diskusní pořady a vlastní talkshow – Radio Wave obměňuje vysílací schéma. Mezi novými pořady najdete zábavný girl talk, hudebně kritický magazín, rapovou show a hodinové rozhovory s inspirativními osobnostmi. Posluchači mohou do vysílání sami vstoupit v novém kontaktním pořadu nebo rovnou přijít do Divadla Archa na talkshow.

„Přicházíme s novým večerním programem, který je hodně zábavný a pestrý, co se týče formátů i témat. Vysílat jej budou moderátoři, kteří umí udělat rádiovou show. Věřím, že novými pořady oslovíme i ty, kdo doposud Radio Wave neposlouchali,“ vysvětluje šéfredaktorka Iva Jonášová.

Buchty jsou nová neseriózní girl talkshow Zuzany Fuksové a Ivany Veselkové. Každou středu od sedmi večer můžete strávit hodinu duchaplnými řečmi o všem a o ničem. „Jsme dvě moderátorky, které nemoderují, a bavíme se o tom, co život naděluje a bere. Od vlašáku přes uklízení až po rakovinu,” říkají autorky pořadu.

Hudebně kritický magazín Komplex s Jiřím Špičákem, Milošem Hrochem a jejich hosty najdete ve vysílání každé úterý od osmi večer. Naslouchá současné hudbě, sleduje nové trendy a zařazuje je do kontextu. „Každý hudební kritik má jiný názor. V našem hudebním mixtapu mohou posílat props, dávat diss nebo si léčit komplexy,“ vysvětlují Špičák a Hroch.

Veronika Ruppert a Jakub Krásný si zvou hosty, kteří přemýšlí o světě originálním způsobem. „S některými hosty je to na delší povídání a ve studiu je dost času na to probrat zajímavá témata i osobní příběhy,” říkají moderátoři. Rozhovor Veroniky Ruppert a Jakuba Krásného uslyšíte každý čtvrtek od sedmi večer.

Moderátoři pořadu Scéna s Opakem Dissu – Jardič, Casablanka a Don Chain

Rapová show Scéna s Opakem Dissu je průlet rapovým a brapovým světem, který stanice vysílá každý čtvrtek od deseti večer. „Nadělujeme dvě hodiny hip hopu pro tebe i pro tvou mámu, od poslouchání hip hopu z telefonu a kopání hakysu na rohu ulice až k americkýmu rapu,“ komentují moderátoři pořadu Jardič, Don Čejn a Casablanka z rapové crew Opak Dissu.

Ve vysílání Radia Wave dostávají prostor i posluchači v kontaktním pořadu Volej. Hana Řičicová, Matěj Samec a jejich hosté plní hudební přání každý pátek od sedmi večer. „Řekni nám, co chceš zahrát, a my ti řekneme, kdo jsi. Stačí nám zatelefonovat, napsat na Facebook nebo do Shoutboxu na webu wave.cz,“ popisují moderátoři, jak se jednoduše stát součástí pořadu Volej.

Moderátoři pořadu Volej – Matěj Samec a Hana Řičicová

Novinkou ve vysílání Radia Wave bude i jeho první vlastní talkshow. Nekonvenční rozhovory a absurdní pásmo natáčené za přítomnosti publika se jmenuje Velký špatný: Talkshow Radia Wave a má i svou podobu ve vysílání. Trojice průvodců Aleš Stuchlý, Daniel Řehák a Prokop Vejda se v letošním roce se svými hosty ohlédnou celkem pětkrát za menšími i významnějšími výročími, která jsou v roce 2018 spojena především s číslem osm.

Oblíbené pořady si posluchači budou moci poslechnout navíc v reprízách či atraktivnějších vysílacích časech. Kompletní nové vysílací schéma ke stažení zde.

Na stránce každého nového pořadu najdete originální videa, vizuály s jejich autory a rovněž si můžete poslechnout odvysílané díly nebo se přihlásit k odběru podcastů.

NOVÉ POŘADY RADIA WAVE:
Buchty st 19:00-20:00 /repríza so 19:00
Komplex út 20:00-21:00 /repríza so 12:00
Rozhovor V. Ruppert a J. Krásného čt 19:00-20:00 /repríza so 18:00
Scéna s Opakem Dissu čt 22:00-24:00
Volej pá 19:00-20:00

Moderátorky pořadu Buchty – Zuzana Fuksová a Ivana Veselková
autor: Radio Wave