Návrat zbloudilé kočky a tajemná semena z Asie. Dejte si top zprávy minulého týdne

7. srpen 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ten nejnadýchanější chléb ze zpravodajské pekárny.

Jako obvykle moderátorky zaujala hned celá řada kauz jak ze světa, tak z regionů. Ivanu šokovala informace o tom, že kočka ztracená na rodinné dovolené se po dvanácti letech našla. Ivana doufala ve šťastný konec, ten se ale bohužel nekonal. Původní majitelka si mezitím našla jiné zvířectvo, takže se kočičce hledá zase nový pelíšek.

Zuzanu jako milovnici záhad zasáhla více zpráva o tom, že záhadná semena z Číny se objevují ve schránkách obyvatel Spojených států. Nikdo ale neví, kdo je posílá. Zuzanu jako milovnici zeleniny a peněz zajímalo, kdo za celou akcí stojí, kdo ji platí a co z mysteriózních semen vyroste – že by obří dýně?

Nesměla chybět pikanterie z Brna. Tam nejmenovaný muž zavolal strážníky na hlučného souseda, který pouštěl v noci v garáži hudbu na plné pecky. Ten mu za to přivařil dveře k zárubni. To jsou ale moresy, myslí si Mikrovlnky.

Je mezi tajemnými semínky, zbloudilou a znovu nalezenou mickou a svařenými dveřmi nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka