Nehezká těla dělající nehezké věci, navíc na Mácháči. Komedie Párty Hárder by mohla bavit, ale v roce 2000

1. červenec 2022

„Kde je Havel?“ ptá se zmateně Aleš. „V Seville jsem zažil vedro a chápu, že jako první město na světě začali pojmenovávat vlny horka. Třetí bude Václav,“ uvádí posluchače do kontextu Vítek. „Já to vidím trošičku víc na Václava Klause,“ zamýšlí se Aleš s přihlédnutím ke klimatické otázce. Osvěží národ soužený vedrem zájezd k Mácháči s filmem Párty Hárder, nebo bude příjemnější vyrazit na doporučení Jána Zákopčaníka dobrovolně trpět do vyhřátého Osla?

„Jako melout to nechutná,“ hodnotí Tonda slovy klasika letní komedii Martyho Pohla a zároveň pokračování jeho snímku Párty Hárd z roku 2019. „Všechny nás překvapilo, že se o tom mluví jako o provokativním filmu, což teda fakt není. Mohl by bejt provokativní, kdyby byl z roku 2000 zhruba,“ myslí si a Vítek dodává, že by se zároveň musel ještě jmenovat Klub s*áčů.

Z filmu Párty Hárder: Summer Massacre

„Ten film je divně mentálně zastydlej a vlastně až krotkej,“ popisuje. „Jsou tam sice fekální gagy, ženy se tam nazývaj jmény pohlavních orgánů, ale jako by prvních pětasedmdesát minut byla jen snaha se rozhejbat. Jenže úplně to nejde – je to takový tlustý, tučný, má to pro mě „man boobs“, stěžuje si Vítek. Tomák, ačkoli souhlasí, však zároveň dokáže ocenit snahu ukázat postavy lůzrů a jejich jinakost v pozitivním světle. „Jsou to nehezká těla dělající nehezké věci, přesto nejsou vykreslení jako úplní nýmandi a úchylové,“ uzavírá smířlivě.

Povedlo se někomu u Párty Hárder upřímně zasmát? Je telefon překonaná technologie a podaří se jeho prostřednictvím sehnat Karla Ocha, uměleckého ředitele Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, aby pohovořil o výběru snímků do letošního ročníku přehlídky? Skrývají v sobě domácí mazlíčci větší nadání, potenciál a empatii než všichni ve studiu dohromady? Shodnou se kluci v dojmech z dokumentu Gladbeck: Únos rukojmích? Podědil Vítek práva na slogan „slunce v duši“? Kouká už Tonda jenom na Disney plusko? Dostane ve Španělsku pokutu spíš Tomák bez trika, nebo Aleš bez kalhot? A kdo se táhne jako nudle? Všechno se dozvíte v záznamu vysílání. A pokud se chystáte do Varů, zajděte 7. července v 18:00 na kolonádu na Čelisti Live!

Spustit audio