Nejdojemnější virál roku. Pohodář na skateboardu přiváží pozitivní myšlení

19. říjen 2020
Fenomem

Rok 2020 zatím moc radosti nepřináší, ale teď je tu jedno video, které by vám mohlo rozehřát srdce i v začínajícím podzimu. Nathan Apodaca alias 420Doggface208 na konci září natočil tiktokové video, na němž jede na skejtu a popíjí džus. Kouzlo jeho bezprostřední osobnosti z něho udělalo virální hit.

Představte si, že se vám ráno cestou do práce rozbije staré auto a vy musíte zbytek cesty absolvovat na longboardu, který máte v kufru. Nevím, jak vás, mě by to teda asi trochu naštvalo, jsou ale na světě lidé, kteří si takhle po ránu projížďku podél dálnice naopak maximálně užívají.

Při odrážení popíjí brusinkovo-malinový džus, prozpěvují si píseň Dreams od Fleetwood Mac a ještě se u toho natáčí na TikTok. Takhle nějak vzniklo virální video sedmatřicetiletého Nathana Apodacy z amerického Idaha. Od konce září, kdy ho zveřejnil na internetu, sbírá miliony zhlédnutí a užívá si pozornosti celého světa.

Nathan Apodaca alias 420Doggface208 nahrál své video na TikTok 25. září a obdařil ho všeříkajícími hashtagy „morning vibe“, „feeling good“ nebo „happy hippie“. Ještě ten den klip sdílel první člověk na Twitteru a tam v následujících týdnech nasbíral dvacet milionů zhlédnutí a 800 tisíc lajků. Následující den se klipem na svém oficiálním Twitteru pochlubila i skupina Fleetwood Mac, jejíž píseň pohodář na skateboardu lipsyncuje. To byl ale pořád jen začátek cesty k obří slávě.

Video následně obletělo internet a začaly vznikat jeho remaky. Jeden si vystřihl i Mick Fleetwood, bubeník zmíněné anglické skupiny, nebo šéf firmy Ocean Spray, jejíž džus chlapík na skejtu popíjí. Mimochodem tato společnost následně poslala Nathanu Apodacovi celý náklaďák svého sladkého nápoje, protože jim udělal skvělou reklamu.

A spokojení jsou i Fleetwood Mac – skladba Dreams se minulý týden vyšplhala na číslo 21 amerického singlového žebříčku. Dlouhých 43 let poté, co ve stejném žebříčku v roce 1977 brala číslo jedna. Album Rumours se na albovém žebříčku posunulo na číslo třináct.

Pohodář na skejtu mezitím dává rozhovory agenturám a novinám a možná ho čeká i reklamní sláva. A na internetu si můžete koupit halloweenský kostým, který vás do něj promění – od vytahané mikiny po falešný knír.

Popularitě se nemůžeme moc divit, DoggFace má na svědomí možná nejdojemnější virální příběh za celý rok 2020. V době, kdy nás bombardují samé negativní zprávy, přenáší na nás svým radostným výletem na prkýnku alespoň špetku pozitivity. A vlastně ani nevadí, že píseň Dreams, kterou si Apodaca slastně prozpěvuje, napsala Stevie Nicks z Fleetwood Mac o rozchodech a rozvodech uvnitř kapely.

Poslechněte si Fenomem a zjistíte, kde se vzal pohodář na skateboardu, který obletěl internet. Proč si prozpěvuje zrovna Dreams od Fleetwood Mac? Co udělá se vším tím džusem, který dostal zadarmo? A může TikTok vyrvat lidstvo ze spárů pesimismu?

autor: Karel Veselý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.