Nejdřív Sopranovi, teď Kardashianovi. Odchod slavné rodiny z obrazovek pečetí konec doby televizní

15. září 2020

Která rodina změnila navždy televizi a Sopranovi to nejsou? Klan Kardashianových oznámil, že 20. sezona jejich reality show bude tou poslední a po 14 letech opouští obrazovky. Co to pro televizní médium znamená? Taylor Swift sice umí natáčet hodně úspěšné desky, ale vůbec neumí vyšívat a izraelské modelce Bar Refaeli hrozilo vězení za daňový únik. Poslechněte si 200. díl podcastu Kompot a dozvíte se podrobnosti!

Když Kim Kardashian West oznámila, že její rodina už nebude dál produkovat a točit reality show o svém životě, psala o tom všechna tradiční média včetně prestižních deníků. Britský Guardian od té doby uveřejnil pět dlouhých publicistických textů o vlivu této rodiny na rozličné oblasti našich životů – ať už je to móda, nebo to, jak vnímáme popkulturu.

Jak se jejich pořad Keeping up with the Kardashians udržel v obrovské konkurenci na obrazovkách 14 let? A nepředznamenává konec televizního média? Velký rozbor nejslavnější rodinné reality show na světě uslyšíte v podcastu Kompot.

V dalších zprávách z uplynulého týdne zrecenzovali Hanka se Šimonem rukodělné schopnosti zpěvačky Taylor Swift. Ta poslala Katy Perry vyšívanou dečku pro miminko, která byla tak nepovedená, že Šimon nevěřil, že ji Swift vyrobila sama.

A děti se řešily i dál – konkrétně americký zvyk „baby showers“, na kterých přinese rodina a kamarádky nastávající matce dárky. Kdo ze slavných osobností dostal nejdražší a kdo se naopak vůbec nepředal? Vše zjistíte v Kompotu.

Poslechněte si 200. epizodu, ve které vzpomínáme na první díl podcastu Kompot, který se na vlnách Radia Wave objevil před pěti lety. Na rozdíl od Kardashianových ale nekončíme!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.