To nejlepší teprve přijde! Noví BTS budou znít při sňatcích a Drake jako background music

30. červen 2022

Když tracku trvá celých 37 let dostat se na vrchol britského singlového žebříčku, není divu, že se tam potom drží zuby nehty. Kate Bush se skladbou Running Up That Hill, jejíž virální renesanci dopomohla nová řada kultovního seriálu Stranger Things, si první příčku evidentně jen tak vzít nenechá. Ve Spojených státech (a nejen tam) na všechny opět shora shlíží Drake. Jeden z každých šedesáti streamů v Americe patřil minulý týden právě jemu.

Moderátoři Velkých čísel se spolu tentokrát příliš neshodli. Polarizující složkou byl čerstvý singl Cracker Island od Gorillaz, ke kterému si přizvali virtuózního basistu Thundercata. Annabelle jeho repetitivní melodie rozhodně nenajela tolik jako Filipovi, společnou řeč ale nenašli ani při komentování Drakeovy taneční desky Honestly, Nevermind. Filip ji považuje za ideální background music, nikoliv něco, čemu by se měla věnovat přílišná pozornost.

S pořádnou trackovou náloží pro své fanoušky přišli BTS, jejichž antologické album Proof čítající 48 stop poslouží jako útěcha při pauze, která teď K-popový boyband údajně čeká. Annabelle s Filipem se shodli na tom, že hlavní singl Yet To Come (The Most Beautiful Moment) by mohl být perfektním svatebním soundtrackem. Do nabitého playlistu se nevešla bizarní a smíchu hodná novinka od Black Eyed Peas, Shakiry a Davida Guetty. Poslední zmíněný dál krmí svou pověst „muže jednoho tlačítka“. Tady to máte!

Získal si s novým tanečním materiálem u Annabelle a Filipa větší sympatie Drake, nebo Beyoncé? A jak dopadl disstrack Lil Nas Xe mířící na solar BET Awards? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.