Nejstarší český rapper Orion: Můj novej projekt je tak divnej, že o něm ani nedokážu mluvit

13. říjen 2020

Orion je jednou ze zakládajících postav české rapové scény a dlouho patřil také k jejím nejvýraznějším postavám. S domovskou kapelou PSH se dlouhodobě řadí k nejčastěji vystupujícím hudebníkům vůbec, ale nevyhnula se mu ani pověst krále večírků. Ostatně v poslední době vyvolal největší ohlas jeho track Zkus chodit v mejch botách, který otevřeně popisuje odvrácenou stranu nočního života.

Můj novej projekt je tak divnej, že o něm vůbec nedokážu mluvit, budete si ho muset poslechnout,“ říká Orion o dosud nezveřejněném projektu pod názvem Gruppo Salsiccia, který údajně vznikl jako zábava na středeční večery místo partičky karet. Kromě toho se Orion rozpovídal o svém kreativním procesu, proč ostatní hudebníci neprotestují, když jim mluví do řemesla, nebo o tom, proč mu nevadí, když o něm lidé říkají, že je dinosaur.

„Mám to rád tak, jak to je teď, a tak doufám, že to zůstane. To znamená, že pár piv si dám rád, ale nic divokého,“ odpovídá Orion na otázku, kam dospěl jeho vztah k alkoholu a zábavě. Na otázku, jestli to znamená, že našel rovnováhu, dodává: „Možná, anebo to možná jen chytře říkám do rádia, abych si nahnal plusový body.“ Došlo také na vzpomínky na první rapové desky, vyrůstání na sídlišti nebo bilancování toho, jakou roli v jeho kariéře hraje Vladimir 518.

Vezme si Orion hodiny zpěvu? A kolik mu bylo, když Bohemka vyhrála fotbalovou ligu? A povede se jí to ještě někdy?

Proč si máma Jamese Colea myslí, že z něj rap udělal grázla? Setkala se Hellwana v Čechách s rasismem? A co všechno bolí Oriona? Brrrap ukazuje české rappery v situacích vážných, bizarních i těžko uvěřitelných. Otázky, které míří až do střev, pokládá rapový fanoušek Jakub Šíma. Poslouchejte Brrrap na wave.cz/brrrap, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autor: Jakub Šíma
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.