Nejstreamovanějším umělcem je zesnulý Juice Wrld. Dále dominují Dua Lipa, The Weeknd a v tuzemsku Yzomandias

31. prosinec 2020

Silvestrovský díl Velkých čísel přinesl ohlédnutí za těmi největšími bangery, které letos spatřily světlo hitparád. Největším hybatelem a naprostým vítězem výročního žebříčku Billboard Hot 100 je hit singl Blinding Lights od The Weeknda. Kanadský hudebník s jeho skvělým albem After Hours sklízel úspěch, kde mohl, s výjimkou cen Grammy, kde nezískal ani jednu nominaci. V závěrečném dílu roku došlo ale i na sprostou písničku WAP nebo tuzemského rekordmana Yzomandiase.

Tahounem roku byla pro Annabelle s Filipem americká zpěvačka a rapperka Doja Cat. Písničku Say So byla schopná v rámci živých vystoupení představit pokaždé v jiném kabátu a výšvih stále ještě čerstvého jména popové scény od vydávání písní na SoundCloudu až ke třem Grammy nominacím demonstruje sílu sociálních sítí, jako je TikTok.

Post nejstreamovanějšího tuzemského umělce letošního roku zaujal Yzomandias z Milion+, který aktuálně v počtu měsíčních posluchačů předběhl i Viktora Sheena – ten bodoval s deskou Barvy. Veleúspěšný track Rolls dokazuje, že u nás opravdu není lepšího dua, než je Yzo a Nik – alespoň co se týče čísel.

Annabelle nemohla vynachválit Duu Lipu a její skvělé album Future Nostalgia. Co pro ni postrádá v pohybových schopnostech, dohání svým charismatem, hlasem a především hudbou. Píseň Don’t Start Now letos rozhýbala asi úplně všechny – moderátory Velkých čísel nevyjímaje.

Nedošlo ale pouze na pochvaly. Otravou roku pro Annabelle s Filipem byl, i přes jeho vydání v loňském roce, singl Dance Monkey od Australanky Tones And I. Ten se přes svou nesnesitelnost stal druhým nejstreamovanějším trackem roku a videoklip k němu má přes 1,5 miliardy zhlédnutí. Spravení chuti se dostavilo s Post Malonem a jeho hitem Circles, který právem obsadil rubriku na repeat.

Kdo si potřebuje na příští rok utřídit myšlenky? Který „tráček“ už všem kromě Filipovy sestry leze na nervy? Kolikrát za sebou dokáže Annabelle říct slovo „prostě“? A u kterého z letošních tracků nejraději věší prádlo? Poslechněte si výroční díl Velkých čísel!

PLAYLIST

THE WEEKND – Blinding Lights
DOJA CAT – Say So
YZOMANDIAS – Rolls ft. Nik Tendo
TONES AND I – Dance Monkey
DUA LIPA – Don’t Start Now
CARDI B – WAP ft. Megan Thee Stallion
JUICE WRLD – Come & Go ft. Marshmello
THE BOX – Roddy Ricch
POST MALONE – Circles

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.