Nenechte si ujít: M.I.A. poslouchá nové pořady na balkóně šumperáku

18. duben 2016

Nechce se vám hledat na našem webu, ale rádi byste si poslechli a přečetli to nejzajímavější z vysílání Radia Wave za uplynulý týden? Každý víkend pro vás budeme připravovat přehledný výběr toho, co by vás mohlo bavit.

Provokativní klipy rapperky a zpěvačky M.I.A. vždycky budí diskuze. V tom aktuálním (k písni Rewear It) angažovaná hudebnice nabádá k recyklaci oblečení určeného k rychlé spotřebě. Mnozí ovšem vidí jako problematické, že se při tom spojila s nadnárodním řetězcem, který sám hory přesně takového oblečení produkuje. Je M.I.A. pořád na správné straně barikády, nebo se stala nástrojem greenwashingové kampaně, která má jenom zvýšit prodeje? Dozvíte se v komentáři Honzy Šamánka.

Rodinný dům typu V je všeobecně známý spíš pod svým lidovým názvem šumperák. V 60. a 70. letech se u nás těšil obrovské oblibě, na území bývalého Československa dodnes stojí těchto zvláštních staveb tisíce. Proč jsou jejich majitelé (kteří si je navíc často sami stavěli) na své hranaté domky tolik pyšní, přestože mají daleko k dnešnímu pojetí komfortu i krásy? Poslechněte si záznam rozhovoru s autorem fotografické knihy nazvané jednoduše Šumperák Tomášem Pospěchem.

Během prvního týdne vysílání Radia Wave z nového studia jste asi zaregistrovali řadu programových novinek. Pokud ne, určitě si nenechte ujít třeba úterní Echo Pavla Klusáka nebo čtvrteční Špínu, které dostaly novou náplň i periodicitu, poslechněte si také premiérové díly zbrusu nových Kořenů s Kubou Kaifoszem, metalového Echa Viktora Paláka nebo nedělního technovýplachu Werk s Polygon Crew. A milovníci počítačových her by rozhodně neměli přehlédnout, respektive přeslechnout nový herní magazín Quest.

Užijte si to nejlepší z programové nabídky Radia Wave za tento týden. Příští víkend na wave.cz najdete další přehledný souhrn.

autor: Robert Candra
Spustit audio