Není to vychucený! Satirická komedie Menu slibuje fine dining, ale servíruje junk food

18. listopad 2022

Trenér se vrátil! Obávaný labuťák, který dokázal vyklovat z lodí i zkušené sportovce, byl ke zděšení vodáků a velké radosti Čelistí opět vypuštěn na Kokotské rybníky. „Vždycky, když o něm slyším, říkám si: ‚Kde ten chlapák je?‘,“ říká Aleš a předpovídá, že za týden máme Trenéra v Praze na Vltavě. Kdy to konečně někdo natočí? A bude to zábavnější než aktuální novinky v kinech?

Filmově-kritický magazín tentokrát vyrazil na Menu, které slibuje hororovou satiru pro milovníky vysoké gastronomie. Režisér Mark Mylod (Boj o moc) ale divákům místo promakané lahůdky z drahé restaurace servíruje spíš předvídatelné kutilství od lidových televizních kuchařů, kteří vaří v mikrovlnce.

„Sejde se hromada relativně nesympatických lidí na jednom místě, kde se jim začnou dít míň příjemné věci než degustování nějakého fine diningového menu. Jenže všechny postavy jsou takové zkratky, že tam není v podstatě nikdo, komu můžeme fandit, až na jednu malou výjimku,“ konstatuje smutně Tomáš Stejskal, na kterého neudělalo pražádný dojem ani rádoby sofistikované členění filmu do kapitol podle chodů.

„Nemá moc špatnejch recenzí, protože se u toho nikdy úplně nenudíš. Ale za mě je to hodně předvídatelný, zoufale nevtipný a v satirický rovině dost bezzubý,“ souhlasí Aleš, který s Tomákem absolvoval novinářskou projekci. „Plating za nás ujde, ale chutě se opakujou a jsou nevýrazný. Jak by řekl Přemek Forejt, ‚není to úplně vychucený‘,“ uzavírá.

Baví Čelisti víc než Menu Grand Prix režiséra Most!u a Okresního přeboru Jana Prušinovského? Penetruje dokument o sektě, která členům slibovala patnáctiminutové orgasmy, pořádně do hloubky? Je druhá sezóna seriálu Bílý lotos opět pořádná nálož černého humoru, nebo spíš odvárek? Jak se vydařil australský kriminální „slow burn festival vousáčů“ Joela Edgertona a Seana Harrise? Kolikátým rokem už Tomák bydlí ve výčepu? Jak zní podle Vítka jediné relevantní poselství k 17. listopadu? Kolik hadů už Aleš zakousl? A bude nový Bond o rybách? Poslechněte si celý pořad!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Tomáš Stejskal , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.