Nesnášíme nakupování, oblečení si vytváříme sami. Mladý pár obléká vlastní design

22. červen 2021

Filip je jedním z tvůrců značky NAUT. Tish pracuje v reklamě, ale v poslední době začala také tvořit oblečení. „Děláme si navzájem radost. Tish testuje své návrhy na mně a já zase dámské věci pro NAUT na ní,“ říká Filip a ukazuje kalhoty, které mu navrhla a nechala ušít na míru. Pár, který spojuje láska ke kvalitním přírodním materiálům, nadčasovému designu a tradičním asijským výšivkám, se dal dohromady na pražském fashion weeku. Poslechněte si, co je v oblékání ovlivňuje.

„Já jsem se přistěhoval k Tish, takže jsem se snažil nějak vecpat do jejích skříní,“ směje se Filip, kterému nakonec stačilo pár šuplíků a malá část šatníku, kde má zavěšené obleky. „75 procent věcí v našich šatních skříních je mých. I tak jsem ale kvůli Filipovi musela vyhodit hodně oblečení, což je pro mě extrémně těžké,“ říká Tish. „Mám hodně věcí, ačkoliv opravdu nerada a málo nakupuju. Je to tím, že jsem hoarder‘ a všechno si schovávám.“

Vedle vlastních návrhů má Tish několik kousků od českých designérů, jako je Jan Černý nebo Pavel Brejcha. K jejím oblíbeným patří i rumunská designérka Bianca Popp a doporučuje také mladou korejskou designérskou scénu.

Filipa nejčastěji potkáte v jeho „uniformě“: černém triku, křiváku NAUT a džínech. V šatníku má také několik pokladů ze sekáčů nebo z Vietnamu. „Když jsem jako malej chodil na karate, táta mi přivezl kimono s výšivkou draka na zádech. Byla to hrozná frajeřina. Dodnes mám rád tradiční asijské výšivky nebo kvalitní hedvábí,“ říká. V podcastu se dozvíte, jak ho v přístupu k oblékání i navrhování ovlivnila jeho rodina a tradiční vietnamská móda.

Jak Filipa a Tish v oblékání a v módě ovlivnili jejich rodiče? Co čerpají ze svých vietnamských a korejských kořenů? A jaké je podle nich tajemství opravdu stylového outfitu? Dozvíte se v Šatnících.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.