Nešťastná láska je jako neštovice. Musíte si ji prožít

3. červen 2020

Zuzana a Ivana ve studiu, které pro ně znamená svět, opět uvítaly jen samy sebe. Nerozebíraly ale nic menšího než to, jaké trápení je někdy láska a jak se (ne)zamilovat blbě.

Zuzana sice s nešťastnými láskami má zkušenosti, ale raději o nich nechtěla moc mluvit, jinak by se rozplakala. Rozpovídala se však o tom, jak ji v dramatickém kroužku balil nějaký kluk, který se jí nelíbil, a ona se s tím nechtěla konfrontovat, tak do inkriminovaného kroužku radši přestala chodit. Dnes už ale naštěstí umí říkat trochu lépe ne. A podělila se také o informaci, jak došlo k jejímu početí – stalo se tak u hrnčířského kruhu.

A co Ivana a nešťastná láska? Té se takové lapálie nestávají, nebo je vytěsní, anebo ještě lépe: hned je vyřeší. Jednou měla být třetím kolem u vozu v milostném trojúhelníku, ale nenechala si to líbit. Ivana je totiž ve všech ohledech efektivní a šetří čas.

Obě ženy se pak shodly na tom, že polyamorní vztahy by pro ně byly moc namáhavé, protože je těžké v domácnosti vydržet s jedním člověkem, natož s více lidmi. Také se rozveselily myšlenkou, že čím je člověk starší, tím méně ho čeká nepříjemných rozchodů a trapných rozvodových šarád.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste se na střední zabouchli do Petra ze 4. D a mysleli si, že už se z toho nikdy nedostanete? Pusťte si aktuální díl Buchet a pochopíte, že nejste sami, kdo se během mše nešťastně zamiloval do pastora.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.