Neumím se moc naštvat a skrz hudbu je fajn to udělat, říká vítězka Startéru Marjari

25. duben 2023

Už týden je rozhodnuto, minulé pondělí na Startér Showcasu vystoupili tři letošní finalisté – Charvinn, Treska Jednoskvrnná a Marjari. Poslední zmíněná vyhrála s velkým náskokem a návštěvníkům zaplněných Kasáren Karlín představila (po boku basáka Vlasty a bubeníka Ondry) své emotivní písničkářství, které umí být naživo i příjemně naštvané. Kapelní trio dorazilo do studia Radia Wave, aby prozradilo své budoucí plány a pustilo nám několik svých oblíbených songů.

„Docházelo mi to tak po kouskách. Myslim, že kdyby mi to došlo najednou, tak se z toho asi úplně zbláznim,“ říká Martina Činátlová aka Marjari k pocitům posledního týdne, kdy vstřebávala vítězství a podporu při jejich koncertě. Narozdíl od ní Ondra, ten si to prý ještě vůbec neuvědomil: „Možná až bude ten singl, nebo nevim.“ O tom, jak s výhrou ve Startéru naloží, Marjari už přemýšlí. Demáč písničky mají téměř připravený a prý se můžeme těšit na více elektronických zvuků.

Manifestace úspěchu ze strany Marjari je velká, Vlasta s Ondrou do studia dorazili v kšiltovkách s nápisem Peníze. I ti se na hudební selekci podíleli, vybrali například kapelu Bloody Knees, která je pro ně inspirací i v hudebním duu YI. To dohromady tvoří, když zrovna nehrajou s Marjari. Martina Činátlová se na ně ale nezlobí téměř za nic, prý jí to moc nejde: „Neumím se moc naštvat a skrz hudbu je fajn to udělat,“ říká. Na vítězný videosingl se nemůžeme dočkat!

Čemu Marjari věří na 99 %? Jaké má zkušenosti s buskingem? A s kým ze zahraničních hudebníků by se objevila na pódiu nejraději? Poslechněte si off season Startéru.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.