Nic, nikam, ale hooodně dlouho. Snímek roku se v podání Všechno, všude, najednou rozhodně nekoná

29. červenec 2022

Čelisti se přesunují z domácích lazaretů do improvizovaného sanatoria ve vinohradském studiu, aby vás informovaly nejen o všem bizarním dění ve světě, ale především o zásadních událostech z filmového rybníčku. Po dvou týdnech tak například oprašujeme knihu mrtvých legend a dojde i na ty žijící, které je etičtější pomlouvat.

V kinech aktuálně řádí dlouho očekávaná novinka Všechno, všude, najednou od tvůrců Švýcaráku. „To byl ten film s obří nafouklou mrtvolou Harryho Pottera?“ ujasňuje si kontext Tomáš Stejskal. „Tenhle snímek je taky obří a nafouklej, ale nakonec to splaskne jako bublina od žvejkačky. Snaha o ultimátní asijskej film, mix všeho ze vším – divné sci-fi o záchraně světa, rodinné drama, ztřeštěná komedie a akční film. Bohužel se to vykrátí. A byť je to neuvěřitelně rychlý, nic se tam vlastně neděje,“ konstatuje smutně.

„Já bych to přejmenoval na Nic, nikam, ale hodně dlouho. Je to přesycený a ústí to v totální iritaci a bezbřehou nudu,“ přizvukuje naštvaně Aleš. „Čínská polévka tisíce chutí, ze který cejtíte hlavně solamyl,“ shrnuje metaforicky Vítek, že snímek roku se podle Čelistí opravdu nekoná.

Místo toho doporučují akčňák The Gray Man, jehož hlavním lákadlem může být pro českého diváka lokace – Ryan Gosling totiž pobíhá převážně po Praze. „Jsme na půdě jistý béčkovosti a připitomělosti, ale za mě lepší než poslední dva Bondi,“ myslí si Aleš. „Možná nejpovedenější akční záležitost od Netflixu, což je ale pochvala velmi střední, protože většina z jejich produkce je hrozná,“ dodává. „Trošku jako nejlepší auto z východního Německa,“ uzavírá mistr příměrů Vítek.

Kterému herci je podle studie nejméně rozumět? Kdo mluví v Brně pravdu? Proč je dokument Ta dívka z fotky perlou žánru true crime? Je horor Černý telefon šťavnatý psychothriller, nebo spíš epizoda Macha a Šebestové ze záhrobí? Vyhasne divák u dokumentu o manželském páru vulkanologů Erupce lásky? Co dobrého si zaslouží Vítek? Má Tomák radši prýt, nebo maso se špenátkem? A na jakou horu vystrkal Aleš burák nosem? Dozvíte se jedině v Čelistech.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.