No. a Jakub Brixi v novém studiu, Royale butik, Tereza Ledvinová

9. únor 2010

Povýšená všednost: kožená igelitka, psaníčko nebo krabice na dorty. Zavazadla i oděvy od značky no. vás zaujmou nápaditostí, hravostí a designovou čistotou. Tvoří je společně módní návrhářka Hana Zárubová a grafický designér Štěpán Malovec.

Podívat se na ně můžete například v novém studiu, které značka no. a návrhář Jakub Brixi společně otevřeli v ulici Jánský Vršek na Malé Straně. Jakub Brixi ve studiu představuje svojí aktuální kolekci Red Carpet inspirovanou módou čtyřicátých a padesátých let.

Prostor nového studia je v sídle filmové produkce Bistro Films, která dům zrekonstruovala v působivém movie stylu. O kolekci Milk a zavazadlech od no. se dozvíte více v rozhovoru z vernisáže.

Butik Royale už dva roky nabízí originální módu převážně od belgických módních návrhářů. Vedle jmen jako Raf Simons nebo Maison Martin Margiela se ve stylovém prostředí butiku v Truhlářské ulici prezentuje třeba i talentovaná česká designérka Monika Drápalová. Sortiment je široký, umožňuje vytvořit si v obchodě kompletní look od bot, přes šaty až po doplňky. Royální nejsou jen značky, ale pochopitelně i ceny. Momentálně jsou ale v butiku Royale slevy. Více se dozvíte v reportážním rozhovoru s Davidem Jirouskem.

Tereza Ledvinová nás zaujala originálním modelem, vyfoceným v katalogu Vyšší Odborné Školy Návrhářské, který jsme si odnesli z loňského Design Bloku. Tmavá vypasovaná bunda na zip efektně graduje od prsou k ramenům zeleně podšitými šupinami. V rozhovoru se dozvíte z jaké kolekce tento model je. Tereza vám představí svou značku Bastarazza a další plány, včetně chystané kolekce pro team českých basketbalistek na podzimní mistrovství světa.

01090580.jpeg

Související odkazy:
www.nofashion.eu
www.brixi.cz
www.palaceroyale.cz

Playlist pořadu:
Big Troubles - Wouldn't Mind (Blackburn Recordings)
Malachai - Snowflake (Double Six)
Surfer Blood - Swim (Kanine Records)
The Album Leaf - Falling From The Sun (Sub Pop)
Jookabox - Don't go Phantom (Amtrak Remix) (Asthmatic Kitty)
Dinosaur Feathers - Teenage Whore (uns.)
Pantha Du Prince - Abglanz (Rough Trade)
The Seven Fields Of Aphelion - Mountain Mary (Graveface)
The Middle East - The Darkest Side (Spunk)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.