Pro #skorodokonalé ráno laďte Radio Wave! Startuje nová podoba ranního vysílání

20. březen 2019

Vstávejte od 20. března s progresivní českou i zahraniční hudbou, dávkou (pop)kulturních zpráv a neotřelým humorem nových moderátorských dvojic v Ránu na Radiu Wave. Od 8:00 do 11:00 na vás čekají nové pravidelné rubriky, zvukový obal i podoba playlistu proudového vysílání.

„Doufáme, že s novou podobou ranního vysílání nabídneme posluchačům Radia Wave ještě lepší start do nového dne,“ říká jedna z moderátorek nové ranní show na Radiu Wave Hana Řičicová. A právě obměněná moderátorská sestava je jednou z výrazných změn. Tři dvojice ve složení Tereza Havlínková a Max Dvořák, Anita Krausová a Bořek Joura nebo Hana Řičicová a Vítek Svoboda s vámi budou vstávat vždy od osmi hodin.

Každé ranní vysílání nově prováže jedno téma, které hýbe společností, a čtyři nové pravidelné rubriky, které si můžete poslechnout vždy v 9:20. Některá témata si zaslouží přímo žebříček toho nejlepšího, co je s danými tématy spjato. Právě to vás čeká v rubrice Top 3. Co nového zjistili vědci ve svých studiích? Ty nezvláštnější, nejzábavnější a nejzajímavější výsledky výzkumů zjistíte ve Vědci zjistili. Jaké příběhy a které kontexty mají skladby z našeho playlistu? Ponořte se s námi do vod hudebního bádání v rubrice Souvislost. To bude pokračovat i v rubrice Překlad, která vám připomene, že je dobré se zaposlouchat nejen do melodií skladeb, ale také textů. Překlady nejkrásnějších rýmů, nejzásadnějších hlášek nebo bizarních momentů očekávejte také v ranním vysílání.

Zapojit se do konverzace s moderátory potom můžete například přes instagramový účet Radia Wave. „Instagram teď bude Radio Wave mnohem více používat na komunikaci s posluchači. Nové rubriky k tomu vyloženě vybízí a my se moc rádi přes Direct dozvíme například váš názor na hudbu, kterou hrajeme. V reakci na rubriku TOP 3 s vámi potom probereme seznam vašich tří nejsilnějších vzpomínek na základní školu nebo žebříček nejlepších alb, která jste si koupili,“ shrnuje komunikaci Radia Wave na sociálních sítích jejich správce a jeden z moderátorů Vítek Svoboda.

Dopoledne nabídne energický mix toho nejlepšího z tuzemského i světového popu, stejně jako výběr známých i neznámých hitů z minulosti. Nedílnou součástí budou ale i nadále alternativnější, progresivní skladby interpretů, které vám jiná česká rádia nenabídnou. „Ráno na Radiu Wave poslouží jako eklektický mixtape všech zmíněných veličin,“ říká hudební dramaturg Radia Wave Jakub Kaifosz, který stojí za aktualizací playlistu proudového vysílání. Připomínáme, že všechny skladby, které hrajeme, si můžete najít v seznamu playlistů na našem webu.

Start nové podoby také doplní i videospoty, za kterými stojí režisér Štěpán FOK Vodrážka: „Reklamy většinou ukazují krásné a sluncem zalité životní situace. My jsme se rozhodli vstoupit do těch vůbec nejkrásnějších ranních situací, které existují, a to sice do záběrů stock footage. Do těch jsme přidali moderátory, kteří názorně ukazují, jak vás provedou vaším skoro dokonalým ránem.“

Už od 18. března navíc doplní vysílání Radia Wave nový zvukový obal, který se liší především novými staničními hlasy, zvukovým logem, které pomyslně provází celé vysílání, a také svěžejším soundem jinglů a znělek. Hlasy Anny Peřinové a Martina Dědocha střídají Denisu Novou a Romana Zacha, kteří v denním i nočním proudu „dělali vlny“ už od roku 2012. Za výrazným zvukovým logem, které spojuje všechny hudební jingly producenta Bojana Bojice z pražského studia Be Loud, stojí producent Martin Tvrdý aka Bonus.

autor: Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.