Tradiční i jiné Vánoce přinesou Čelisti, Bludičky a Damon Albarn

6. prosinec 2021

Kapr, bramborový salát a rodina u jednoho stolu. Klasický obrázek Vánoc ale nezažívá každý. Jak tráví svátky lidé různých národností nebo ti s netradiční rodinou? Kromě seriálu Jiné Vánoce vás potěšíme velkým štědrovečerním rozhovorem, speciálním koncertem Damona Albarna a silvestrovskou party v režii Brambory s vejcem a dvojice pořadu Volej. Jako bonus pro vás máme i soutěž!

Jak moc se od těch českých liší vietnamské Vánoce? A co znamenají Vánoce pro mladé lidi, kteří je tráví místo vlastní rodiny s přáteli? Vánoční svátky prožíváme každý unikátně. To platí i pro mladé lékaře, sestry a pečovatele, jejich podobu svátků rok co rok ovlivňuje starost o druhé, v posledních dvou letech o dost intenzivněji. V adventní sérii reportáží Jiné Vánoce vám nabídneme několik příběhů, které spojuje blízkost a úcta k tradici, ale i jinakost.  

Čtěte také

Kdo je největší filmový chudák roku 2021? A dokáže film spasit? Tradice na Radiu Wave znamená i crazy show a ohlédnutí za uplynulým rokem pořadu Čelisti. Spásu od klasických vánočních pohádek, pokud ji potřebujete, najdete i v seriálových a filmových Top 10 roku. Hned vedle tipů na knížky, hudbu nebo deskovky pod stromeček.  

Čas do Štědrého večera vám zkrátíme jednou z epizod nové série o cestování po krajině za neznámými příběhy Bludičky. Jana s Katkou vyrazí do Podkrkonoší vypátrat původ stejnojmenné básně z Erbenovy Kytice. Vítek Svoboda pro vás jako překvapení chystá velký štědrovečerní rozhovor. A na vytrávení pro vás máme hudební procházku islandskou krajinou a speciální koncert k nové desce britského hudebního všeuměla Damona Albarna.

Předvánoční live stream Brambory s vejcem

Že byste si letos dali něco jiného než kapra? Vyzkoušejte lahodnou sváteční Bramboru s vejcem! Lehce chaotická dada rubrika Ivany Veselkové (Buchty) a Aleše Stuchlého (Čelisti) se na vás poprvé těší v živé adventní podobě! Zastaví hlavní host Uršula Kluková kulomet vzájemného sarkasmu? Jsou kyklop a kentaur vánoční zvířátka? Rozkope režisér Tomáš Pavlíček odpadkový koš ve studiu? To všechno a ještě mnohem víc zjistíte v live streamu 21. prosince!

O svátečním víkendu ve speciálu pořadu Kompot propereme nejvýraznější popkulturní dění roku 2021 a usedneme do slováckých křesel Letní filmové školy, kde dloubavým dotazům Čelistí a jejich talkshow budou čelit režisér Olmo Omerzu a protagonistka dokumentu Manželství Zdenka Karim. Jak se žije české drag queen Miss Petty pak prozradí Buchty, které vyrazí mimo studio do pražských Letenských sadů.

Jaký je oblíbený party song herečky Terezy Dočkalové, zpěvačky Amelie Siba, muzikanta Alberta Černého nebo Kuby Kaifosze a dalších? Nejen ti přispějí svým telefonátem do laskavě silvestrovské hodiny speciálu Volej. Má oblíbený party track i bonusový host silvestrovské Brambory s vejcem a jejich Best of 2021? To se možná dozvíme těsně před půlnocí s nakrojením Nového roku.

A nejen pro všechny milovníky televizních klání máme připravenou i vánoční soutěž na našem Instagramu. Tak nás tam sledujte, ať vám nic neuteče.

Kompletní adventní a vánoční program najdete na webu wave.cz. Doufáme, že si z něj vyberete. Přejeme vám krásné svátky a šťastný nový rok!

24. prosinec

17:00–18:00 Bludičky z Podkrkonoší o básni Štědrý večer z Kytice
18:00–19:00 velký sváteční rozhovor
19:00–20:00 série reportáží Jiné Vánoce
20:00–21:00 Damon Albarn – záznam živého koncertu

25. prosinec

18:00–19:00 Kompot speciál o popkultuře 2021
19:00–20:00 Buchty Live – záznam eventu z Letenských sadů
20:00–22:00 záznam série koncertů Liveurope na podporu živé hudby během pandemie

26. prosinec

12:00–13:00 cestovatelský pořad Casablanca o trávení svátků mimo domov
18:00–19:00 pořad o spiritualitě Hergot! o Vánocích z pohledu předkřesťanských tradic
19:00–20:00 Talkshow Čelisti z LFŠ v Uherském Hradišti
20:00–21:00 Czeching a narozeniny RW ve Fuchsu 2

31. prosinec

21:00–22:00 Kompot speciál – repríza
22:00–23:00 Volej na Silvestra
23:00–24:00 Brambora s vejcem speciál
00:00–01:00 Party – novoroční hudební výběr

1. leden

17:0018:00 záznam workshopu pořadu Balanc z MFDF Ji.hlava

autor: Radio Wave
Spustit audio