Nová kapela Manslaughter 777 naznačuje, jak se probubnovat k pocitu naprosté svobody

17. březen 2021

Zatímco hvězdní The Horrors se na novém EP rozhodli obejmout devadesátkové, industriálem načichlé EBM a dopadlo to nevalně, jsou tu naštěstí i muzikanti, kteří vědí, jak žánry úzce spojené s určitou epochou pojmout tak, abychom se výsledku nemuseli smát. Například Manslaughter 777 – nový projekt, ve kterém se potkali staří známí: Lee Buford, bubeník dvojice The Body, a Zac Jones, který dříve bubnoval v kapele Braveyoung.

Ve středu jejich nadcházejícího debutu World Vision Perfect Harmony stojí právě perkusivní hrátky, které zasáhnou každého fanouška temné hudby, ale často vychází i z žánrů jako dub nebo hip hop. Výsledná deska, která vyjde na labelu Thrill Jockey, nabízí vcelku opojný poslech a v neposlední řadě ukazuje, že ani album postavené na bubenické zručnosti nemusí být předvádivé či ploché. Jako protilék na „bubenické kliniky“ metalových virtuosů působí více než spolehlivě.

A dost podobně bude působit i nová deska ostravských power violence ostrostřelců Sheeva Yoga nazvaná Vanitas Vanitatum. I ta stojí na skvělém bubenickém výkonu, který je v tomto případě ale zároveň zcela podřízen celku, jenž v sobě má neuvěřitelnou tvrdost, dynamiku a destruktivní energii. Vše je podpořeno ostrým sarkasmem v textech, grafickým zpracováním a samozřejmě i detonačním zvukem. Závěr dílu tak nabere až nadzvukovou rychlost!

Jaké překvapení si na sebe nachystali Banán s Viktorem? Může být akademická hudba zároveň svobodná? A jak si rozumí mluvené slovo s valašským punkem? Dozvíte se v Modelářích!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.