Nové album Chamaleo si Never Sol celé nahrála i zprodukovala a říká: „Dalo mi to jistotu v sebe sama.“

31. říjen 2018

Před pěti lety vydala Never Sol svůj dlouhohrající debut Under Quiet. 31. října pokřtí v pražském Paláci Akropolis následovníka jménem Chamaleo – album, ze kterého ve studiu Radia Wave zahrála tři ukázky v aktuální koncertní sestavě. Tu tvoří kromě Sáry Vondráškové ještě David Herzig a Jakub Šindler.

Přestože Sára původně chtěla na nové desce minimalizovat vokály, nakonec je na Chamaleu víc zpěvu, než původně předpokládala. „Myslím, že písničky to chtěly, možná na příští desce budu už opravdu víc instrumentální,“ směje se Sára, která se oproti první desce na aktuální nahrávce kromě finálního mixu starala o kompletní zvuk i produkci. „Dalo mi to jistotu v sebe sama a taky je pro mě hrozně důležitý, že vím, jak vznikl každý jeden zvuk, jak jsou písně postavené od základu, a tenhle background mi dává velkou jistotu a důvěru,“ vysvětluje.

Never Sol s kapelou

Od vydání debutové desky se Sáře také docela proměnil hudební vkus. „Poslouchám teď víc rockových a instrumentálních věcí a taky různou abstraktní a dekonstruovanou tvorbu. Zároveň mám ale ráda The Desert Sessions, staré Can nebo naopak aktuálního losangeleského zpěváka Calvina Love. A samozřejmě pořád Cat Power a Beach House,“ vyjmenovává Sára své oblíbence. A dodává, že aktuálně preferuje tvorbu, jež nechává prostor improvizaci na úkor čistoty či přesnosti, která jí teď spíš vadí.

Čím byla pro Sáru přínosná účast na RBMA v Tokiu či letní škola na Kolumbijské univerzitě v New Yorku? Poslechněte si celý rozhovor a také tři písně z nové desky, které odehrála v našem studiu.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka