Nové nápady i staří známí. Které hry vyhlížet v roce 2022?

7. leden 2022

Jarda, Šárka a Lukáš v první letošní epizodě rekapitulují své loňské predikce pro herní svět. Kdo se trefil, kdo byl úplně vedle a kdo se aspoň správně těšil? Došlo samozřejmě i na debatu o hrách, které by během 2022 měly vyjít - a že by po hromadě odkladů zajímavých kousků mohlo jít o velmi poctivý ročník.

Dvacátá Zelda, viktoriánský survival nebo vesmírný Skyrim. Poslechněte si Quest s herním výhledem do nového roku

Navzdory Jardovým předpovědím se rok 2021 nenesl ve znamení streamování her a vydání Hogwarts Legacy navzdory Šárčinu doufání zůstalo kdesi v nedohlednu. Skrze odklady ve spojitosti s pandemií a komplikacemi spojenými s prací z domova je ale herní program pro letošek nabitější, než bývá obvyklé. Tedy alespoň za předpokladu, že nedojde k dalším významným průtahům.

Do konce března tohoto roku se na počítače a konzole chystá kupříkladu zombie survival Dying Light 2, akční RPG Elden Ring z dílny studia FromSoftware, závody Gran Turismo 7 nebo izometrické kovbojské RPG Weird West. Prosincové předávání cen The Game Awards do herního balíčku přimíchalo hromadu dalších oznámení – retrofuturistickou střílečku ARC Raiders, realtimovou strategii z prostředí Duny s podtitulem Spice Wars nebo fantasy survival Nightingale ze sdíleného viktoriánského světa.

Ani tím ale výčet zdaleka nekončí, hráčská obec by se během roku 2022 měla dočkat i spousty přídavků pro zavedené značky, jmenovitě třeba God of War nebo The Legend of Zelda se zatím nepojmenovaným pokračováním pro Breath of the Wild. Na své by si po několikaleté dominanci Marvelu letos mohli přijít i herně-komiksoví fanatici a fanatičky ze stáje DC – klaďasy by měli reprezentovat Gotham Knights, za záporáky pak bude kopat Suicide Squad: Kill the Justice League v čele s Harley Quinn.

Proč seznamům očekávání opět kraluje Elden Ring? Má cenu se těšit na herního Gluma? Kam se poděla kyberpunková kočička ze Stray? Poslechněte si celý díl Questu o nejočekávanějších hrách roku 2022.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.