NOVINKY: Destroyer, Mavi Phoenix, Sløtface, Ducktails a další kačeří příběhy

19. září 2017
Factory Radia Wave

Milovaný i nenáviděný Ariel Pink konečně vydal očekávané album Dedicated To Bobby Jameson a my si po singlu Feels Like Heaven přidáváme do rotace i titulní track. Cestu do playlistu si proklestila i relaxační novinka od Ducktails z alba Jersey Devil nebo příjemně nazvaný singl Fabrika od českých Fuzzy2102. Dojde ale i na úplně čersvé objevy – za všechny stačí zmínit rakouskou rapperku Mavi Phoenix nebo norský punk-rock Sløtface.

Mavi Phoenix – Aventura
Credits: Mavi Phoenix
Label: LLT Records

Začínající rakouská rapperka Mavi Phoenix na sebe letos na jaře upozornila debutovým EPčkem příznačně pojmenovaným Young Prophet, na kterém spojuje alternativní R&B, svěží elektronický pop a rap. Právě v duchu rapu se nese singl Aventura, který Mavi Phoenix opatřila i hodně pestrobarevným videoklipem.

Ducktails – Light A Candle
Credits: Matt Mondanile
Label: New Images

Matt Mondanile oslavil desáté výročí Ducktails docela stylově – opustil svoji druhou kapelu Real Estate, aby se mohl svému projektu věnovat naplno. A zdá se, že se tenhle krok vyplatil. Na aktuálním albu Jersey Devil opustil provzdušněné kytary a do svého zvuku zařadil víc syntezátorů. Jeho hudba je ale pořád hodně nostalgická a odlehčená. Dokazuje to třeba singl Light A Candle, který putuje do našeho vysílání.

 

Cool Kids – Too Smooth
Credits: Antoine Reed, Evan Ingersoll
Label: Green Label Sound

Chicagské rapové duo Cool Kids na sebe poprvé upozornilo v roce 2008, kdy vydali EPčko The Bake Sale. Dlouhohrající debut When Fish Ride Bicycles z roku 2011 byl ale zároveň jejich poslední nahrávkou na dlouho dobu. Po několika singlech se The Cool Kids (Chuck Inglish a Sir Michael Rocks) konečně vrací s druhým albem – jmenuje se Special Edition Grand Master Deluxe a vyšlo minulý pátek. Na desce hostují Jeremih nebo Syd, my si ale vybíráme skladbu bez featuringu – Too Smooth, která album uzavírá.

 

Destroyer – Tinseltown Swimming in Blood
Credits: Dan Bejar
Label: Dead Oceans

Návraty velkých kanadských kapel pokračují – po úspěšném comebacku Broken Social Scene a rozpačitější desce Arcade Fire se znovu připomíná skupina Destroyer v čele se zpěvákem a skladatelem Danem Bejarem. Ti za sebou zase tak dlouho přestávku nemají. Nová deska Ken naváže na dva roky starou nahrávku Poison Season, se kterou Destroyer loni přijeli i do Prahy. V naší rotaci se bude objevovat singl Tinseltown Swimming In Blood opentlený lahodnými dechy.

 

02234080.jpeg

Fuzzy2102 – Fabrika
Credits: Richard Jan Müller
Label: Červený kůň

Indiepopový písničkář z Litomyšle Richard Jan Müller vystupující pod jménem Fuzzy2102 vydává své druhé studiové album. Moonfactory vychází na značce Červený kůň a stejně jako loňský debut Moonpop je i novinka ve znamení míchání indie rocku s devadesátkovým britpopem či synthpopem předchozí dekády. Z desky Moonfactory si do playlistu zařazujeme skladbu Fabrika.

 

6Dogs – Faygo Dreams
Credits: 6Dogs
Label: 300

6Dogs je sedmnáctiletý středoškolák z Atlanty, který zveřejňuje své tracky na Soundcloudu a sbírá s nimi milionové poslechy. Míchá v nich zašuměnou, skoro až hypnagogickou atmosféru se současným trapem. Skladba Faygo Dreams měla premiéru už v březnu, aktuálně dostala klipový kabátek a 6Dogs by se díky němu mohl posunout blíže k hvězdné slávě.           

 

Ariel Pink – Dedicated To Bobby Jameson
Credits: Ariel Marcus Rosenberg
Label: Mexican Summer

Když před dvěma lety zemřel zpěvák Bobby Jameson, moc se o tom nepsalo – hudebník vydal trojici desek v šedesátých letech a po komerčním neúspěchu naštvaně opustil hudební průmysl. Alespoň zpětně ho teď oslavuje zlobivé dítě indie rocku Ariel Pink, který mu věnoval novou desku. Z alba Dedicated To Bobby Jameson už si hrajeme zamilovaný singl Feels Like Heaven. Druhou skladbou z povedené desky bude od tohoto týdne právě euforický titulní song.

SZA – Quicksand
Credits: Solana Rowe
Label: Top Dawg

Červnové album Ctrl americké zpěvačky SZA můžeme považovat za jednu z nejlepších letošních R&B nahrávek. V rotaci Radia Wave si ostatně často hrajeme skvělý singl Drew Barrymore. SZA si teď pro fanoušky připravila přídavek v podobě skladby Quicksand, kterou najdeme na sountracku komediálního seriálu Insecure. Song by se ale rozhodně neztratil ani na zmiňovaném albu Ctrl.

 

Sløtface – Galaxies
Credits: Haley Shea
Label: Propeller Recordings

Norská kapela Sløtface se musela svého původního názvu Slutface zbavit ze zjevných důvodů, skupina totiž často měla problémy s cenzurou na sociálních sítích. Ostrá hrana a feministické poselství jim ale zůstalo. Z hodně svěžího a energického debutu Try Not To

Freak Out, který vychází u Propeller Recordings, vybíráme do rotace hned druhý song, tedy Galaxies.

 

Snny – Young Boy
Credits: Snny
Label: Glassnote Records

Rodák z Pobřeží slonoviny, který vyrůstal v Bostonu, má za sebou klasický popový příběh roku 2017 – zástupci labelu Glassnote Records si ho vyhlédli poté, co je na Soundcloudu zaujal jeho track. Debutové EP Learning To Swim už tedy vychází pod jejich záštitou a fanouškům nabízí kombinaci hip hopu, R&B a elektronického popu, která může připomenout třeba o něco slavnějšího Shamira. Do rotace putuje singl Young Boy.

autoři: Jiří Špičák , Karel Veselý
Spustit audio