NOVINKY: St. Vincent, Coucou Chloe, Alvvays, Mount Kimbie a další kopce

13. září 2017
Factory Radia Wave

Na nové skladby Mount Kimbie nebo St. Vincent se dlouho čekalo a čekání se rozhodně vyplatilo - ukázky z desek londýnské dvojice i americké kytarové experimentátorky putují do našeho playlistu. Vrací se i atlantský rapper Makonnen, tentokrát v partě s Rae Sremmurd nebo třeba dream popoví Alvvays. A možná přijde i (Jeremy) Corbin.

Gun Outfit – Strange Insistence
Credits: Adam Payne, Caroline Keith, Daniel Swire, Dylan Sharp
Label: Paradise Of Bachelors

 Washingtonská kapela Gun Outfit se vynořila na konci minulé dekády jako epigon devadesátkových legend Dinosaur Jr., postupem let si ale skupina v čele s autorskou dvojicí Dylan Sharp a Caroline Keith vybudovala vlastní zvuk. Ve své aktuální inkarnaci, kterou naplno odhalí na albu Out Of Range, míchají indie rock a punk s psychedelickou hudbou, country nebo folkem. V denním proudu Radia Wave budete slýchat singl Strange Insistence.

 St. Vincent – Los Ageless
Credits: Annie Clark
Label: Loma Vista

 Když jsme v červenci nasazovali do novinek baladu New York, ještě jsme netušili, jak art-rocková skladatelka, zpěvačka a kytaristka St. Vincent svoje nové album pojmenuje a kdy vůbec vyjde. To všechno prozradila společně s vydáním druhého singlu Los Ageless – album Masseduction pošle do světa 13. října. Zmíněný druhý singl je oproti skladbě New York o něco tanečnější a jako takový samozřejmě taky putuje do naší rotace.

 Hundred Waters – Wave To Anchor
Credits: Nicole Miglis, Trayer Tryon, Zach Tetreault
Label: !K7 Music

 Floridská kapela Hundred Waters v minulosti absolvovala turné třeba s The xx, Alt-J nebo Julií Holter, což trochu naznačuje, v jakém zvukovém prostoru se pohybují. Skupina se momentálně připravuje na vydání druhé dlouhohrající desky nazvané Communicating a třetí singl Wave To Anchor, který si nasazujeme do rotace, je zatím nejenergičtější ukázkou. Track na pomezí elektroniky a indie rocku trochu připomíná zlatý věk newyorského indie a kapel jako třeba The Rapture.

 iLoveMakonnen – Love ft. Rae Sremmurd
Credits: Slim Jxmmi, Khalif Malik Ibn Shaman Brown
Label: Warner Bros.

 Atlantský rapper iLoveMakonnen nedávno pohrozil, že chce ukončit svoji hudební kariéru, následně ale vydal několik nových tracků. Tím nejaktuálnějším je Love - kolaborace s bratrským duem Rae Sremmurd a hitmakerem Mike-Will-Made-It. Nese se na trochu nepravděpodobné rockové vlně a je nasáklá melancholií ze zmarněných lásek, zároveň by se ale klidně mohla stát velkým hitem. Třeba tak velkým jakým byl Makonnenův průlomový singl Tuesday před třemi lety.

 Corbin – All Out
Credits: Corbin Smidzik, Henry Laufer, Djavan Santos
Label: WEDIDIT / Kobalt Music

 Americký zpěvák Corbin Smidzik dříve vystupoval jako Spooky Black, svoji dobře nastartovanou kariéru ale před dvěma lety ukončil a letos v létě se zjevil pod novým jménem Corbin. Kromě osobnějších témat je důležitou změnou i nový zvuk, Corbin úzce spolupracuje s producentskou dvojicí Shlohmo a D33J. Na labelu WEDIDIT prvního jmenovaného vychází nyní jeho debutové albu Mourn. Písně z něj spojují témata smrti a lítosti. Z debutu devatenáctiletého talentu si vybíráme skladbu All Out.

 Gwerkova – White Lies
Credits: Maria Gaspar, Zsuzsi Strieženec, Jjanos Urogi
Label: gwerkova.bandcamp.com/track/white-lies

 Slovenská skupina Gwerkova se hlásí o slovo novým singlem White Lies. Je to první počin tria od desky Safari z roku 2015 a je předzvěstí nové nahrávky, které se ale fanoušci dočkají nejspíše až za rok, kdy Gwerkova slaví desáté výročí své existence. Triphopem ovlivněná skladba White Lies je o neschopnosti přijmout pravdu.

 Mount Kimbie – Blue Train Lines ft. King Krule
Credits: Kai Campos, Dominic Make
Label: Warp Records

 Dlouho očekávané album londýnských Mount Kimbie po čtyřleté přestávce už jsme v dubnu ohlašovali singlem We Go Home Together, na kterém se podílel dávný spolupracovník dvojice James Blake. Deska Love What Survives minulý týden konečně vyšla a my tak do rotace posíláme ještě jeden track. Tentokrát duu svým hlasem vypomohl King Krule a výsledek má překvapivě skoro až punkovou energii.

 Alvvays – Not My Baby
Credits: Molly Rankin
Label: Polyvinyl

 Zasněná torontská kytarovka Alvvays v čele s frontwoman Molly Rankin navnadila fanoušky svoji debutovou deskou natolik, že druhé album patřilo mezi nejočekávanější nahrávky konce letošního léta. Deska Antisocialites už je teď venku a my si po singlu In Undertow nasazujeme druhou skladbu, rozchodovou dream popovou baladu Not My Baby.

 Coucou Chloe – Stamina
Credits: Coucou Chloe
Label: Nuxxe

 Pařížská producentka Coucou Chloe patří třeba společně s Kablam mezi nejvýraznější jména současné dekonstruované klubové hudby – svědčí o tom i její EP Erika Jane, které vyjde 22. září na labelu Nuxxe a na kterém hostuje i zmíněná Kablam nebo Sega Bodega. Ve vysílání se bude objevovat tenzí přeplněný track Stamina, ve kterém kromě futuristických beatů slyšíme i producentčin hlas.

 Kotomi – Ooh La La
Credits: Lauren Hillman
Label: self-released

 Taneční track Ooh La La z dílny losangeleské producentky a zpěvačky Kotomi můžeme považovat za jedno z posledních ohlédnutí za uplynulým létem. Lauren Hillman, jak se producentka jmenuje vlastním jménem, na něm spojuje tropické vibes s baleárským soundem a zasněným zpěvem, to všechno středně poprášené nostalgií. Její hudba evokuje třeba Chairlift, což je rozhodně dobrá reference.

Spustit audio