Nový showroom Fashiondesigners, Leeda a Chi-Chi

25. květen 2009

Skupinu Fashiondesigners tvoří šest oděvních značek mladých absolventů oděvních ateliérů Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Tři z nich, Sisters Conspiracy, Zuzana Sedmidubská a Zdeňka Imreczeová, teď otevírají společný showroom v pražském Karlíně.

Příjemný světlý prostor ve Vítkově ulici si můžete prohlédnout už tento týden, 28. až 30. května 2009 10:00 - 20:00. Více se o novém showroomu a také o aktuálních kolekcích dámské i pánské módy dozvíte v sestřihu rozhovoru s Alicí Klouzkovou, Janou Jetelovou a Zuzanou Sedmidubskou.

Reportérka Anny natáčela o nové kolekci značky LEEDA. Návrhářky Lucii Kutálkovou a Lucii Trnkovou navštívila s mikrofonem v jejich ateliéru. Už několik dní si také můžete prohlížet fotografie z obchodu v Bartolomějské ulici na našem Facebook profilu.

00927609.jpeg

Díky zajímavým workshopům objevily prodejní galerii Hard-De-Core i moderátorky pořadu s Mikrofonem Na Točenou, Zuzka s Ivankou. Zuzka pro nás natočila rozhovor s Josefínou Bakošovou o aktuální kolekci Chi-Chi na jaro a léto.

V rámci akce pořádané francouzským institutem a nejmenovanou kosmetickou firmou můžete v úterý 26. května vidět přehlídku uměleckých škol Mod Art Paris a Vyšší odborné školy oděvního návrhářství (VOŠON) a Střední průmyslové školy oděvní v Praze (SPŠO). Přehlídka má být od 18:30 v Křižíkově Paláci v Radlická 608/2, na Praze 5. Ve středu 27. května si pak můžete poslechnout přednášku o současné pařížské módě. Proběhne ve Francouzském institutu ve Štěpánské 35. Výklad Véronique Soboul-Polchi a Xaviera Chaumetta bude tlumočen do češtiny.

odkazy:
www.fashindesigners.cz
www.leeda.cz
www.ifp.cz
www.harddecore.cz

playlist:
Casio Kids - Fot I Hose (Moshi Moshi)
Pariah - Detroit Falls Mixdown (unsigned)
Faunts - Feel.Love.Think.Of (Friendly Fire Recordings)
Little Girls - What We Did (Paper Bag Records)
Friend - Doki (unsigned)
White Denim - Mirrored And Reverse (RCRD LBL)
Little Joy - Noonesbettersake (Rough Trade Records)
PVC Street Gang - Cutlass (unsigned)
Fight Bite - Swiss Exlover (unsigned)
Sharon Van Etten - For You (Language of Stone)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.