Now I’m Happy. Vítězi Startéru jsou The Valentines s rozchodovou písní k tanci a smíchu

14. květen 2019

Hitparáda neobjevených Radia Wave má vítěze. Jsou jimi The Valentines s písničkou, jejíž stopáž nepřesahuje dvě minuty, ale stejně dokáže vystihnout pocity člověka po rozchodu. V textu rozčarování z konce, v melodii euforie z nového začátku.

Ani po tři čtvrtě roce nás vítězná píseň Now I’m Sad od královéhradeckých The Valentines nepřestala bavit. Možná za to může odzbrojující kontrast plážové popiny a smutného textu, možná krátká stopáž, která implikuje, že všechno důležité se už řeklo a na víc už prostě není nálada. Možná za to může i fakt, že za The Valentines vidíme obrovský hudební posun a neúnavnou dřinu. A tu ostatně musíme ocenit i u jejich fanoušků. The Valentines ve finálovém týdnu hitparády neobjevených hudebních talentů získali neuvěřitelné čtyři tisíce hlasů.

Co teď vítěze Startéru čeká? Další dřina! The Valentines s Radiem Wave natočí nový singl ve studiu ReSound pod taktovkou Martina Havlena a přidají k němu i videoklip. Nepochybně to dopadne stejně dobře jako loni – tehdy cenu pro vítěze skvěle využili Good Times Only, kteří natočili famózní singl Někdy jsme to my.

Ani rapové duo P/\ST, kterému od vítězství chybělo pár desítek hlasů, ze Startéru neodejde s prázdnou. Svůj obrovský potenciál, který ukázali už na nedávném Startér Showcasu v Café V lese, pojedou předvést na festivaly Pohoda a Beseda u Bigbítu. Dramaturgové obou hudebních akcí dali P/\STi přednost před bezmála sedmdesáti dalšími kapelami. Na Besedě se nejlepší neobjevené rapové uskupení dneška potká s dalšími účastníky Startéru, disko seladony Hello Marcel.

Moderátor Jonáš Zbořil a kapely The Valentines, P/\st a Iggy Mayerov

Startér si dává na pár měsíců přestávku od hitparády, abyste měli čas napsat ty nejlepší songy pro příští sezonu. Mezitím dáme prostor kapelám, které ve Startéru 2018/2019 zanechaly největší stopu. Můžete se na ně těšit ve vysílání, ale i v našem letním koncertním seriálu Startér Showcase na pražském Stalinu. Začínáme 29. května s Hello Marcel a Noise Don’t Cry.

Pusťte si záznam finálového dílu hitparády neobjevených a užijte si spolu s The Valentines radost z vítězství!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.