O lásce, jídle a budoucnosti. Vegyho výběr songů dle zadání je plný překvapení

18. květen 2022

Speciální díl Modelářů, kde zadávají Banán a Viktor hostům okruhy, na jejichž základě pak dotyční vybírají playlist, tentokrát hostil Jana „Vegyho“ Táborského, kterého můžete znát z kapel jako Wild Tides, FVTVRE nebo Movement. Po Tomáši „Ivanovi“ Mládkovi tak dostal prostor další hudební nerd v tom nejlepším slova smyslu. Jak se záhy ukázalo, hodinový formát pořadu by se dal i tentokrát dalece přesáhnout. A to bylo zadání v mnohém záměrně nejednoznačné!

První okruh se týkal písniček o jídle a pití. Jednou ze skladeb, kterou Vegy vybral, byla Josie od Blink-182, což bylo pro Viktora a Banána jedno z prvních překvapení – i proto, že těžiště jejich vkusu je přeci jenom jinde než u klasického pop punku. Ale právě na tomto vzájemném stylovém obohacování se Modeláři do velké míry stojí, a když navíc, jako v tomto případě, generuje i zajímavou debatu, je o to přínosnější.

Podobné diskuse pak ostatně prostupovaly celým dílem, zejména když jedním z dalších okruhů byl „music of the future“, kam Vegy vybral skladbu od The 1975, na které hostuje Greta Thunberg. Právě toto zadání prý bylo pro Vegyho trochu oříškem, u kterého si nebyl úplně jist, jak ho uchopit, ale nakonec i zde vybral v mnohém velmi odlišnou, ale naprosto legitimní dvojici skladeb. A stejně jako u všech ostatních o nich dokázal velmi zajímavě mluvit.

Zazní v rámci „music of the future“ FVTVRE? A co třeba Wild Tides? To se dozvíte při poslechu celého dílu Modelářů.

Spustit audio