Od Slimesita přes Separa až po Sharkass. Rapová záplava novinek přináší radost i utrpení

Nejkvalitnější přehled z rapového světa je zpět! Novinky, singly, desky, ale i tuzemské přešlapy a obskurní beefy. Kato vs. Vémola, Rytmus vs. Separ, Kanye vs. svět a Kodak Black vs. zákon. Piš si!

Po našem měsíci s hosty a speciály se nám nahromadilo tolik novinek, že z nich bylo třeba ukovat speciální díl. Za poslední dobu vyšlo velké množství zajímavých skladeb a několik skvělých desek.

Do naší velké rotace se dostaly desky od umělců, jako je 2 Chainz, jehož návrat jsme uvítali s velkou radostí. Nebo také Slimesito, který na svém albu krásně předvedl, jak skvěle se dá pracovat se samply. V neposlední řadě vydali novou desku také Rob Vicious ze Shoreline Mafia a člen YSL records Yung Kayo.

Co se ale minulý týden řešilo mnohem více než samotná hudba, jsou všemožné beefy a přešlapy. A protože se jich urodilo až až, je na místě naše lopaťácké resumé aneb jak udělat z chaosu jiný druh chaosu, tedy naše resumé.

Největším tématem posledních dnů je rozhodně Separ a Rytmus. Dále se podíváme na obskurní debatu Marpa, Kata a Karlose Vémoly. Nelze samozřejmě opomenout ani klasického blázínka Kanye Westa a rozjetého Kodak Blacka. Díky návratu legendární SharkAss možná aktivujeme časový portál do roku 2010. A jak že je to pořekadlo? Není někdy lepší se prostě nevrátit?

Na jaké samply naskočil Slimesito na své nové desce? A co dělá Kato v debatě s Vémolou a Marpem? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.