Oldschool chystá neobvyklý concept store

12. duben 2011

V jedenadvaceti dnech chtějí designéři ze značky Oldschool představit v Praze originální módu a doplňky společně s designově zajímavými knihami a časopisy nezávislých zahraničních vydavatelství.

Událost, která se odehraje od 9. do 30. května v galerii CZECHDESIGN.CZ, přinese i řadu odborných přednášek zajímavých zahraničních i domácích hostů. Kromě nové hravé kolekce Oldschool se na tomto pop upu s názvem „Zavíráme za 21 dní“ představí i aktuální tvorba dívčí návrhářské trojice Katarze.

Návrhářky z Katarze právě finišují studium na pražské VŠUP, a tak se nejspíš dočkáme ukázek z jejich diplomových kolekcí. Velmi zajímavě také vypadají novinky od Oldschool, které jsme při návštěvě v jejich ateliéru viděli ve fázi závěrečného zpracování. Jednoduché, inteligentní, ale přitom hravé a odlehčené oděvy, tašky, pásky, kšandy a hlavně první prototypy dámských a pánských bot. Čistota a jednoduchost v nápaditém zpracování s veselými detaily. Poslechněte si více v rozhovoru s kompletní skupinou Oldschool: Pavlem Brejchou, Hanou Vaňátkovou a Adamem Uchytilem.

Reportérka Anna natáčela na vernisáži výstavy „Choděj do Triba“, která je o tetování a životním stylu s ním spojeném. Výstava fotografií od Bet Orten a Jana Trnky je ve studiu Tribo k vidění až do 27. 5. 2011.

Odkazy:
www.oldschoolweb.cz
www.facebook.com/pages/Katarze
www.tribo.cz

Playlist:
Tennis – Take Me Somewhere (Fat Possum)
Memory Tapes – Today is Our Life (Acephale)
Gang Gang Dance – Mindkilla (4AD)
Love Inks – Blackeye (Hell, Yes!)
Snoretex – Strange Aeons (Kompakt Records)
Stereolab – Tickertape of the Unconscious,Thievery Corporation Remix (4AD)
ARC – Singularity (uns.)
Two Bicycles – Im Not Afraid To Wait For You (uns)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka