OPAK DISSU se vydal na německý festival Splash, kde se potkává rapová smetánka z celého světa

16. červenec 2019

Jak vypadá největší rapový festival v Německu, který se odehrává jen 300 km od Prahy, se letos vydali prozkoumat členové Opak Dissu, kteří po minulém ročníku Hip Hop Kempu měli chuť na kus současného zvuku a poctivého rapu.

22. ročník festivalu Splash, který se koná na jezerním poloostrově Ferropolis, v bývalém hnědouhelném dole, tato dvě kritéria již pravidelně několik let splňuje. Letošní line-up nabídl spoustu zvučných jmen z Ameriky, Anglie, a taktéž z Německa. Na hlavní stagei se během tří večerů vystřídali mistři svého řemesla jako Future, Schoolboy Q, Skepta, Young Thug či domácí UFO 361. Line-up na dalších místech, jako jsou písčitá pláž, haly či stage z kontejnerů, byl dále doplněn o skvělé interprety jako Saweetie, Little Simz, Lil Baby, Gunna, Scarlxrd nebo Trippie Redd. Masivní podpora místních raverů byla pak důkazem toho, že zde nemohla chybět ani mladá německá sebranka z labelu Live From Earth, zastoupená jmény jako Caramelo a Naru. Celý tento hudební balíček byl posazen do industriálního prostředí, plného obřích průmyslových rypadel, starých strojů a kontejnerů, se kterými celý areál hraje v symbióze, až to vypadá tak, jako by zde festival stál odjakživa.

Tento ročník byl stejně jako spousta minulých velmi brzy vyprodaný a v areálu se tak pohybovalo něco okolo 20 000 návštěvníků, což často nemusí být úplně příjemná a komfortní záležitost. Ovšem když je vše kvalitně organizačně vyřešeno a je dobře postaráno o fanoušky rapu, jak tomu tak bylo na tomto ročníku, odpadá velká festivalová překážka a návštěvník si může dopřát své 4 dny workoutové pohody. Důležitou věcí, kterou je potřeba podotknout, je, že Splash nepočítá s dojížděním z okolních měst, a tak místní svozy z okolí fungují jen první a poslední dny. Stanové městečko je tedy lepší alternativou než složité dojíždění, jelikož se tu místní doprava v ranních hodinách stává náročnou bojovkou, podobnou té, která se strhne při nákupu lístků na další ročník. A tak ten, kdo by rád příští rok navštívil Ferropolis – město ocele a rapu, nechť důsledně sleduje prodej lístků, které jsou velmi rychle pryč. My tento festival za naši bandu Chain, Jarda & Casa vřele doporučujeme.  

Jak se povedl letošní ročník festivalu Splash bez ASAPA Rockyho? Jaké největší koncerty mohli návštěvníci letos vidět a jaké překvapení si z tohoto festivalu odváží členové Opak Dissu, kteří se do těchto končin vydali na reportáž? Poslechněte si celý rozhovor o 22. ročníku německého festivalu Splash s Chainem, Jardou & Casablankou.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka