Opožděná rozkoš. Bridgertonovi ve druhé sérii dokazují, že emoce jim jdou stejně dobře jako sex

8. duben 2022

Vrtá vám hlavou, co se stalo s Brucem Willisem? Nejste sami! „Roky se o tom spekuluje, točí jednu blbost za druhou, šíří se zvěsti, že na setech je úplně apatickej, hraje jak robot a někdy vlastně vůbec,“ popisuje zarmouceně Vítek. „Ukázalo se, že jde o následek vážné choroby a Bruce prostě střádal na důchod,“ rehabilituje Willise zápasícího s afázií. „Jestli jste se mu smáli, byl to kosmickej hřích!“ láteří Aleš, jehož humor běžně chodí i přes mrtvoly a ustrne se jen zřídka.

Tradičně rozjeté moderátory alespoň na chvíli zkrotila Šárka Gmiterková, odbornice na oblíbený seriál Bridgertonovi, který aktuálně pokračuje novými díly. „Když jsem psala o první sezoně, vetkla jsem tomu titulek ‚Protivní sprostí aristokrati‘. Protivní jsou furt, sprostí už moc ne,“ směje se hned na začátku telefonické recenze.

Z druhé série seriálu Bridgertonovi

„Úvodní sezona se dá přirovnat k fialovejm harlekýnkám, který zdatně kombinujou romanci a erotiku. Ta aktuální je mnohem víc vanilla – něžnější, soustředěnější na výstavbu postav a zápletku,“ popisuje a dodává, že přechod k letmým dotykům a těžkopádnému dýchání má něco do sebe. Koneckonců, ona „opožděná rozkoš“ je také jedním z důvodů, proč se knižní předloha Julie Quinnové stala senzací, ke které se čtenáři stále vrací.

„To se musí umět, opožděnej pleasure, to ne každej zvládá,“ hodnotí znalecky Aleš. „Co tentokrát není v sexuálních montážích, to je v emocích. Chvilku jsem si myslel, že drama nebude tak intenzivní, ale nakonec si mě to vcelku získalo. Momentální vrchol televizního eskapismu,“ dodává, zatímco si představuje, jak v dešti cválá po Vinohradské na koni.

Jaké obludnosti se podle Čelistí zdávaly Jiřímu Šalamounovi? Kolik ran na holou by za ukradený námět zasloužil Asghar Farhádí? Zemřel král kryptoměn na průjem? Co nám prozradí animák Apollo 10 1/2: Dítě kosmického věku o režiséru Richardu Linklaterovi? Která novinka trpí postmatrixovským nazelenalým filtrem? Střídal to Tomák v devadesátkách a jak se mu líbil nový film Petera Bebjaka Stínohra? Kolik by byl Vítek ochotný zaplatit za magnet? Proč potřebuje Šárka zalepit vlasy? A co by Aleš neřek? Poslechněte si celý pořad a dozvíte se i to, co jste vůbec vědět nechtěli.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.