Oslava chtíče a sexu ovládla Kompot Song roku 2020. Vítězným songem se stal WAP

22. únor 2021

Pozici jasného favorita čtvrtého ročníku hudebních cen popkulturního pořadu Kompot potvrdila skladba Cardi B a Megan Thee Stallion WAP. Sebejistou a otevřenou oslavu ženského těla a sexuality v roce, který jakémukoli fyzickému kontaktu spíše nepřál, obhajoval online z pódia studia S1 Českého rozhlasu Aleš Stuchlý. Skladba porazila i velehit Blinding Lights od The Weeknda nebo taneční hit Lady Gaga a Ariany Grande Rain On Me. Poslechněte si celý záznam.

Garantkou roku se letos stala suverénně drag queen Just Karen, která se během své dvouminutové obhajoby vyznala z lásky k dalšímu účastníkovi večera, k rouškám a překvapivě i k močení ve vaně. Navazovala tak přímo na název skladby Kylie Minogue Say Something (česky Řekni něco), o jejíž kvalitách garantka rozhodně nepochybovala. Už předem se totiž zmínila, že se pro obhajobu této skladby narodila.

Popkulturní pořad Radia Wave spolu se svými posluchači vybíral nejlepší popovou skladbu uplynulého roku už počtvrté. Jedenáct písní, které moderátoři popkulturního pořadu Kompot zařadili do svých nominací, doplnila těsně před celým večerem skladba dvanáctá, takzvaná Divoká karta, která vzešla z hlasování na webu Radia Wave.

Skoro čtyřicet procent v této anketě získala píseň Forever od Charli XCX, kterou obhajoval moderátor pořadu Velký čísla Filip Černý. Po odpromítání dvanácti videoklipů a dvanácti obhajobách garantů a garantek, kteří měli vždy ve dvou minutách vysvětlit online obecenstvu, proč je právě jejich skladba tou nejzásadnější, probíhalo divoké hlasování a chatové debaty nad tím, co se během uplynulých dvou hodin událo.

Která skladba vyvolává v dítěti herečky Terezy Dočkalové projímavé účinky? Komu zní Blinding Lights jako počáteční tvorba Dary Rolins? Co návštěvníci online přenosu zvolili za největší bizár uplynulého roku? A jaká je spojitost mezi kapelou The 1975 a vozítkem Perseverance, které přistálo před pár dny na Marsu? Poslechněte si záznam nejméně demokratických hudebních cen na světě.

KOMPOT SONG ROKU 2020:
CARDI B, MEGAN THEE STALLION – WAP (garant: Aleš Stuchlý)

GARANTKA ROKU 2020:
JUST KAREN (skladba: Kylie Minogue – Say Something)

SEZNAM NOMINOVANÝCH SONGŮ A JEJICH GARANTŮ:
Cardi B – WAP feat. Megan Thee Stallion (Aleš Stuchlý)
Dua Lipa – Physical (Annabelle)
Jessie Ware – Spotlight (Klára Vytisková)
The Weeknd – Blinding Lights (Nataša Bednářová)
Lady Gaga, Ariana Grande – Rain On Me (Eliška Soukupová)
Miley Cyrus – Midnight Sky (Gabriela Heclová)
The 1975 – If You’re Too Shy (Let Me Know) (Petr Boháček)
Joel Corry x MNEK – Head & Heart (Tereza Dočkalová)
Taylor Swift – Cardigan (Pavel Berky)
Billie Eilish – My Future (Kristina Elšíková)
Kylie Minogue – Say Something (Just Karen)
Charli XCX – Forever (Filip Černý)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.