Oslava rapu & bizarního merchandisu. Co vzkazují světu zesnulý DMX, nemocný Robb Banks a Horst Jarda Fuchs?

4. červen 2021

Releasová smršť v podobě desek od umělců, jako jsou DMX, Robb Banks, Wifisfuneral, Unotheactivist a 58G, je zpět. A k tomu cestománie do Španělska, farmaceutické okénko a pohled do bizarního zákoutí rapového merchandisu.

Osmá studiová deska zesnulé legendy z New Yorku, rappera jménem DMX, spatřila před několika týdny světlo světa a nese přiléhavý titul Exodus. Album, které vzniklo ještě za jeho života ve spolupráci s executive producentem Swizz Beatz, je jednou velkou oslavou rapu, která nám ukazuje všechny jeho přednosti. Svými featuringy přispěly stálice scény a legendy, jako jsou Jay-Z, Lil Wayne nebo Alica Keys.

Svůj sluch jsme ale zaměřili také na zástupce undergroundu Robba Bankse, jehož nové EP Few Pillz je pomyslnou encyklopedií změněných stavů vědomí: co píseň, to jedna látka; co minuta, to našlapaný track. V podobném duchu plyne i release Smoking Mirrors jeho kolegy jménem Wifisfuneral  ̶  ten je podivnou cestou do psychedelického světa, ve kterém nevíte, co vás čeká za příštím rohem. Těm, kteří preferují spíš klidnější stranu břehu, pak doporučujeme novou desku od Bladeeho, který vám svými vokály pootevře nejednu čakru.

Závěrem je nutno zmínit také výčet těch nejbláznivějších merchandisů ze světa rapu. Je libo helmu od Post Malona, cihlu od Eminema či obleček pro psy od Megan Thee Stallion? To vše vám v naší tržnici nabídne Horst Jarda Fuchs.

Co říká Casablanka na nový 58G tape? Kolik tanečních pilulek je člověk schopen sníst? A kolik stojí pantofle od Kodak Blacka? To vše v novém, nabitém dílu Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.