Osobnosti sportovního roku 2021. Kdo zářil na olympiádě a komu se zadařilo jinde?

17. prosinec 2021
Tribuna

Kdo byl letos nejlepší? Ten, kdo rozdrtil všechny soupeře, nebo altruista, který se zachoval podle fair play? V předvánočním dílu Tribuny začínáme s rekapitulací sportovního roku, který nám přinesl olympiádu či mistrovství Evropy ve fotbale.

Adeptů na sportovce roku by se v našlapaném sportovním roce našla celá řada. „Wout van Aert dokázal na Tour de France vyhrát sprinterskou etapu, časovku i horský den se dvěma výstupy na Mont Ventoux,“ rozplývá se Vojta Jírovec nad všestranností cyklisty Wouta van Aerta, který výše zmíněné navíc dokázal dva měsíce po operaci slepého střeva.

Zablácený Wout Van Aert

Vojta Ondráček připomněl dalšího šampiona, tenistu Novaka Djokoviče, který letos málem dosáhl na tenisový Grand Slam. „V posledním turnaji však zcela překvapivě padl ve finále,“ mrzí Vojtu. Zmiňuje také jedno české jméno, a sice biatlonovou mistryni světa Markétu Davidovou.

O smolaře také nebylo nouze. „Milan Gulaš se třeba opakovaně nakazil koronavirem,“ vzpomíná Martin Vait. Zmínit se dá také Eva Samková. „Olympijská vítězka ve snowboardcrossu si totiž dva měsíce před hrami v Pekingu zlomila oba kotníky. Před olympiádou to s ní nevypadá dobře,“ povzdechl si Vojta Ondráček.

Nabízí se ale i další jména – gymnastka Simone Bilesová, fotbalista Joshua Cavallo či lyžařka Mikaela Shiffrinová. Kdo další vyčníval v roce 2021?

autoři: Martin Vait , Vojtěch Ondráček , Vojtěch Jírovec
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.